Χαράλαμπος Ιωάννου:Ανάμεσα στους 15 καλύτερους για τον διαγωνισμό «Google Science Fair 2013»

H γιαγιά του έχει κινητικό πρόβλημα και κατασκεύασε το εξωσκελετικό γάντι

​Περήφανη όλη την Ελλάδα κάνει ένας 17χρονος Έλληνας μαθητής που είναι μεταξύ των διεκδικητών της πρώτης θέσης στον online επιστημονικό διαγωνισμό «Google Science Fair 2013».

Λέγεται Χαράλαμπος Ιωάννου και το πρότζεκτ του «the exoskeleton glove», προκρίθηκε στην τελική 15άδα του διαγωνισμού που φέτος έχει θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

ioannou.jpg
Το εξωσκελετικό γάντι, το οποίο επινόησε ο 17χρονος μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων». Ενισχύει και στηρίζει έτσι την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού.

517886_GANTI.jpg
Για το πώς του ήρθε η ιδέα και σχεδίασε το γάντι ο Χαράλαμπος Ιωάννου δηλώνει:

«Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω. Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνο��ν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε ο Χαράλαμπος, μιλώντας για την έμπνευση του.

Πραγματικά εντυπωσιάζουν τα δώρα που θα κερδίσει ο νικητής του διαγωνισμού που θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου! Ανάμεσα στα βραβεία που θα λάβει είναι ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, μια υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δο��αρίων!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top