Spiegel: «Θύμα αμερικανικής κατασκοπείας και η Μέρκελ»!

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Spiegel: ��Θύμα αμερικανικής κατασκοπείας και η Μέρκελ»!

​Τελικά από την αμερικανική κατασκοπεία δεν φαίνεται να γλίτωσε ούτε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των αμερικανικών παρακολουθήσεων μέσω της NSA!

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού, η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA παρακολουθεί κάθε μήνα στη Γερμανία τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας.

Στόχος αυτής της κατασκοπείας είναι όχι μόνο η γερμανική κυβέρνηση, αλλά, όπως πιθανολογείται, και η ίδια η Άγκελα Μέρκελ. Επικαλούμενο έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, το περιοδικό συμπεραίνει ότι «η παρακολούθηση γίνεται με την έγκριση του Λευκού Οίκου».

Ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία βρίσκεται στο επίκεντρο της αμερικανικής κατασκοπείας σχετίζεται με το γεγονός ότι μαζί με 30 περίπου άλλες χώρες συγκαταλέγεται σε μια ομάδα «εταίρων της τρίτης κατηγορίας, τις οποίες μπορεί και παρακολουθεί όπως έχει ισχυριστεί η ίδια η NSA.

Σύμφωνα με απόρρητο ντοκουμέντο το οποίο επικαλείται το Spiegel, εξαίρεση αποτελούν οι εταίροι της «δεύτερης κατηγορίας»: η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top