Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε τράπεζες, ΔΟΥ και πολυκαταστήματα

Σε εκατοντάδες ευρώ υπολογίζεται η ζημιά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττ�� απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., τραπεζών, πολυκαταστημάτων και ατόμων με τη χρήση πλαστών εγγράφων.

Με τη χρήση των πλαστών εγγράφων μετέβαιναν σε Δ.Ο.Υ. όπου αιτούντο και λάμβαναν νέους Α.Φ.Μ. και με τη χρήση αυτών κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις τέτοιου ύψους, ώστε να λαμβάνουν επιστροφές φόρου!!!

Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα πλαστά έγγραφα για σύναψη δανείων από Τράπεζες, αγορά πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων, και αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων από διάφορα πολυκαταστήματα.

Τα κέρδη της σπείρας από αυτές της δραστηριότητες υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα. Συγκεκριμένα, στις 25 και 26-6-2013, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ν. Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιο Στέφανο και Σαλαμίνα συνελήφθησαν έξι ημεδαποί ηλικίας 38, 40, 45, 46, 50 και 52 ετών και μία 40χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και παράβαση του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top