Απλά, καθημερινά πράγματα και πράξεις ομορφαίνουν τη ζωή μας. Γιατί τη ζωή τη ζούμε κάθε μέρα!

«Τι έκανες σήμερα;»

Η απάντηση που ακούμε συνήθως στην ερώτηση αυτή είναι «Τα ίδια. Τίποτα σημαντικό!» Κι όμως! Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτά που κάνουν καθημερινά ως συνηθισμένα και ασήμαντα, είναι ωστόσο αυτά τα μικρά πράγματα που ουσιαστικά επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας και μπορούν νακάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η ζωή μας είναι η καθημερινότητα μας, η ρουτίνα μας, ενώ οι έντονες και μεγάλες στιγμές είναι λίγες. Για την P&G, την εταιρεία πίσω από προϊόντα όπως η Gillette®, το Ariel®, το Pantene®, το Fairy®, η Always®, και τα Pampers®, η έννοια της δύναμης των μικρών πραγμάτων στην καθημερινότητά μας έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς τα προϊόντα της τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε όλη τους τη ζωή, κάνοντας την κάθε μέρα τους λίγο καλύτερη.

Η δύναμη των μικρών καθημερινών πραγμάτων
Σε όλο τον κόσμο, η επιστήμη έχει πλέον ανακαλύψει τη δύναμη των "απλών πράξεων." Σε πολλούς τομείς, από τη δημόσια υγεία έως την εκπαίδευση και την ανατροφή των παιδιών, έρευνες επικεντρώνονται στις καθημερινές στιγμές, τα μικρά πράγματα που συχνά θεωρούμε δεδομένα-αλλά που βελτιώνουν τη ζωή μας . Εκεί που κάποτε θεωρούσαμε ότι η ουσιαστική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από δαπανηρά και μεγάλης κλίμακας προγράμματα, όλο και περισσότερο διαπιστώνουμε ότι με μικρές παρεμβάσεις - μια απλή αλλαγή σε μια καθημερινή συνήθεια – μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτή είναι η δύναμη των μικρών πραγμάτων στην καθημερινή ζωή. Η δύναμη της καθημερινότητας.

Συνειδητοποιούμε πλέον ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας δίνοντας σημασία σε αυτά που κάποτε παραβλέπαμε, αγνοούσαμε ή τους δίναμε ελάχιστη σημασία. Τα μικρά καθημερινά πράγματα μπορούν έχουν τη δύναμη να επιφέρουν αξιοσημείωτη αλλαγή στη κοινωνία μας, στις σχέση μας με την οικογένειά μας, τους γείτονές μας και το κοινωνικό μας περιβάλλον. Είναι η δύναμη των απλών μικρών πράξεων και όχι οι μεγάλες χειρονομίες, που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή μας. Οι μεγάλες, δυνατές στιγμές έρχονται και παρέρχονται. Η ζωή μας όμως είναι είναι η καθημερινοτητά μας, η ρουτίνα μας.

Ο ρόλος των προϊόντων στην καθημερινότητα μας
Για την P&G,η έννοια της δύναμης των μικρών πραγμάτω�� στην καθημερινότητά μας έχει ξεχωριστή σημασία. Για περισσότερα από 175 χρόνια η εταιρεία αναπτύσσει προϊόντα που κάνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο λίγο καλύτερη.Οι καινοτομίες των προϊόντων της P&G μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της καθημερινότητας με απλούς τρόπους, όπως να προσφέρουν στους άνδρες καθημερινά βαθύ ξύρισμα χωρίς κοψίματα, να βοηθούν ένα μωράκι να κοιμάται ήρεμο το βράδυ, αλλά και να φέρνουν την επανάσταση στοπλύσιμο των ρούχων. Στόχος πάντα πίσω από κάθε καινοτόμο προϊόν της P&G είναι να αγγίζει και να βελτιώνει καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων.Απλά πράγματα, όπως τα υγιή, λαμπερά μαλλιά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο, ένα καθαρό μπλουζάκι μπορεί να δώσει σ’ ένα παιδί την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να πετύχει και η μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων ρούχων μπορεί να κάνει ένα σπίτι πιο «ζεστό».

Η καθημερινότητα στην Ελλάδα
Η P&G, διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να εξετάσει την«καθημερινή ζωή» των Ελλήνων αλλά και να αποκαλύψει πώς τα «φαινομενικά μικρά και συνηθισμένα» πράγματα αλλά και τα καθημερινά προϊόντα προσφέρουν μια καλύτερη καθημερινότητα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι παρότι οι Έλληνες περνούν καθημερινά πολύ χρόνο στον υπολογιστή τους και την τηλεόραση, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι ο χρόνος που αφιερώνουν στην φροντίδα του εαυτού τους, αλλά και στην επικοινωνία και επαφή με τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους. Μολονότι οι περισσότεροι είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και θεωρούν ότι η ικανοποίηση αυτή πηγάζει από απλά καθημερινά πράγματα, τρεις στους πέντε (57%) θα ήθελαν να συμβούν κάποιες αλλαγές. Για τους περισσότερους από τους μισούς Έλληνες, η μέρα τους μπορεί να αλλάξει από «απλή» σε «καλή» με μια μικρή χειρονομία αγάπης από κάποιο φίλο ή αγαπημένο, όπως μια απρόσμενη αγκαλιά. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν έναν «επιστήθιο φίλο» κάποιον που τους φτιάχνει τη διάθεση και τους αναπτερώνει το ηθικό και συμφωνούν ότι χωρίς αυτούς η ζωή θα ήταν πιο δύσκολη. Πέραν της ανθρώπινης επαφής που είναι απαραίτητη στην καθημερινότητα τους, σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα προϊόντα και οι συσκευές που τους διευκολύνουν και τους εξοικονομούν χρόνο. Στην ερώτηση «ποιά προϊόντα δεν θα μπορούσες να αποχωριστείς», ένας στους τρεις δήλωσε ότι ��ε θα μπορούσε να ζήσει χωρίς οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, ενώ ένας στους τέσσερις δε θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τα αγαπημένα του προϊόντα καθαρισμού.


Τα μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους μας αποκαλύπτουν επώνυμοι και μη Έλληνες. Δείτε πως βλέπουν την καθημερινότητα και τι είναι αυτό το ξεχωριστό για τον καθένα που τη γεμίζει, την ομορφαίνει και τη κάνει ακόμη καλύτερη. Καθημερινοί άνθρωποι αλλά και γνωστοί σ’ όλους μας όπως η Ζέτα Μακρυπούλια, Κατερίνα Λέχου, Βίκυ Σταυροπούλου και πολλοί άλλοι μοιράζονται τις δικές τους στιγμές που κάνουν την μέρα τους ξεχωριστή.
Εσένα ... ποιά μικρά καθημερινά πράγματα κάνουν τη διαφορά στη δική σου ημέρα;

*Η έρευνα διεξήχθη από το Social Issues Research Centre (SIRC) εκμέρους της P&G τον Ιανουάριοτου 2013, από ένα δείγμα 1,000 ατόμων στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top