Νοσοκομείο Ρίου: Έδεσαν 16χρονο με αυτισμό χειροπόδαρα και ΤΩΡΑ λένε πως υπερέβαλαν!

Ο νεαρός παίρνει εξιτήριο μετά από 21 μέρες

Νοσοκομείο Ρίου: Έδεσαν 16χρονο με αυτισμό χειροπόδαρα και ΤΩΡΑ λένε πως υπερέβαλαν!

Η υπόθεση του 16χρονου νεαρού με αυτισμό που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ρίου δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο... Οι συγγενείς του παιδιού εξαγριωμένοι με τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας στο πανεπιστημιακού νοσοκομείο του Ρίου, είχαν καταγγείλει το περιστατικό σε επιστολή τους ενώ η φωτογραφία με το παιδί καθηλωμένο είχε προκαλέσει σοκ.

Τώρα όμως μετά από 21 ημέρες όπου ο 16χρονος, βρισκόταν δεμένος στο κρεβάτι της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του! Αυτό δήλωσε χθες ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής κ. Γουρζής.

Το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποι φορέων και η μητέρα του παιδιού συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Παναγιωτόπουλο, τον κ. Γουρζή , τον καθηγητή νευρολογίας κ. Γκούμενο και τον αγγειοχειρούργο Γιάννη Τσολάκη.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Εταιρίας ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης των ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας Θωμάς Γορίλας , οι γιατροί παραδέχτηκαν πως ο 26χρονος δεν θα έπρεπε να είναι δεμένος, όμως όπως είπαν ήταν απαραίτητο αφού δεν υπήρχαν οι απαραίτητες δομές.

Για το γεγονός ότι το παιδί δεν μεταφέρθηκε σε άλλο ειδικευμένο για τη νόσο του νοσοκομείο οι αρμόδιοι του Ρίου απήντησαν πως παρά τις ενέργε��ες στις οποίες προέβησαν για να μεταφερθεί το παιδί στο Σισμανόγλειο δεν κατάφεραν κάτι αφού η απάντηση που έλαβαν ήταν πως και οι 10 κλίνες του Νοσοκομειου ήσαν καλυμμένες.

Μεταξύ άλλων στην δίωρη συζήτηση τόσο από την πλευρά των γιατρών όσο και από την πλευρά των φορέων τονίστηκε και το θέμα της αναγκαιότητας ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού στην ψυχιατρική κλινική.

Όλοι συμφώνησαν πως για να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες νοσηλείας θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε άμεσο διορισμό 7 νοσηλευτών ώστε να λειτουργήσει και ο θάλαμος της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top