Πάρτι διαφθοράς στο Δημόσιο: Πρώτη η τοπική αυτοδιοίκηση στη λίστα... κακοδιαχείρησης

Έκθεση Ρακιτζή για το 2012

Πάρτι διαφθοράς στο Δημόσιο: Πρώτη η τοπική αυτοδιοίκηση στη λίστα... κακοδιαχείρησης

Τα… άπλυτα των δήμων- και όχι μόνο- στη φόρα αναμένεται να βγάλει τις επόμενες ημέρες η Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για το 2012.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία αφορούν 860 ποινικές διώξεις οι οποίες ασκήθηκαν σε 545 δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους, 131 αιρετούς, 86 υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας, 74 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και 24 καθηγητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Μάλιστα, η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και περιφέρειες) φιγουράρει πρώτη στη λίστα στις υποθέσεις κακοδιαχείρισης λόγω και της αύξησης των αρμοδιοτήτων που έχουν περιέλθει στους ΟΤΑ με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Συγκεκριμένα το 43% των υποθέσεων αφορούν τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, ενώ το 39,6% των ποινικών διώξεων ασκήθηκαν σε υπηρεσίες του Δημοσίου (υπουργεία, ΝΠΔΔ κ.τ.λ.) και το 13,7% σε εποπτευόμενους ιδιωτικούς φορείς.

Υπάλληλος πολεοδομίας με λογαριασμό... 1 εκατομμυρίου ευρώ

Για να καταλάβετε το... πάρτι διαφθοράς που γινόταν στο Δημόσιο, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με έναν υπάλληλο πολεοδομίας δήμου ο οποίος, έπειτα από έλεγχο της οικονομικής περιουσίας του βρέθηκε με 950.000 ευρώ εισοδήματα κατά την περίοδο 2000-2010 που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top