Ο έλεγχος αποκάλυψε σπείρα «χρυσοδάκτυλων» με πλούσια δράση

Συνελήφθησαν δύο άτομα, αναζητούνται άλλα δύο

Εξαρθρώθηκε στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε διαρρήξεις - κλοπές, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άγνωστα άτομα.

Ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας (ο οποίος αναζητείται), επιχειρώντας να αποφύγει τον έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια οι δυο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, μαζί με δύο τσάντες ταξιδίου (σακβουαγιαζ), οι οποίες περιείχαν πλήθος κοσμημάτων, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο γεμιστήρες.

Ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας, 37χρονος υπήκοος Γεωργίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απογευμα της Δευτέρας στα Χανιά, ενώ σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα ένας 30χρονος, επίσης υπήκοος Γεωργίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα δύο σακβουαγιάζ (εκτός των γεμιστήρων), προέρχονταν από χθεσινή κλοπή σε οικία ιδιοκτησίας ενός Χανιώτη.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική δομή και είχε αναπτύξει συστηματική και διαρκή δράση στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων από οικίες.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι με την ίδια ή διαφορ��τική σύνθεση, κατά περίπτωση, προέβαιναν σε κλοπές και διαρρήξεις οικιών με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού των κλειδαριών.

Συγκεκριμένα :

• Την 02/03.03.2013, διέρρηξαν διαμέρισμα στα Χανιά και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

• Την 29 έως και 31.03.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα συνολικής αξίας πέντε χιλιάδων (5000) ευρώ.

• Την 21.04.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν φωτογραφική μηχανή κάμερα, κινητό τηλέφωνο, κοσμήματα αξίας διακοσίων (200) ευρώ και το χρηματικό ��οσό των εκατό (100) ευρώ.

• Την 27/28.04.2013 διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα βιβλιάρια καταθέσ��ων, δελτία ταυτότητας παθόντων και μεταλλικό κουτί που περιείχε κοσμήματα αξίας (100) ευρώ.

• Την 06.05.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3000) ευρώ.

• Την 07.06.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων τριακοσίων (8.300) ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας πέντε (5.000) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

• Το χρονικό διάστημα από 11.06.2013 έως 16.06.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας δέκα χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα (10.850) ευρώ.

Στις παραπάνω περίπτωσης αφαίρεσαν συνολικά κοσμήματα αξίας πάνω από 27.000 ευρώ και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βά��ος τους αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνεχίζονται οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της αξιόποινης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και η τυχόν συμμετοχή - εμπλοκή των μελών της και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top