Ξάνθη: 7μήνες φυλακή για ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού!

Καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή

​Σ�� 7 μήνες φυλακή με 2ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μουσουλμάνο εκπαιδευτικό έξω από τον χώρο των ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Η υπόθεση αφορά ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο 30χρονος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κατηγορείται ότι άσκησε σωματική βία στον μουσουλμάνο εκπαιδευτικό, μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Μονομελής Πρωτοδικείο Ξάνθης είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 8μηνών με τριετή αναστολή στον 30χρονο, καθώς από την ακροαματική διαδικασία είχε προκύψει ότι η ενοχή του.

Ο ίδιος άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε στις 25.06.2013 από το Τρι��ελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το οποίο επίσης αναγνώρισε την ενοχή του, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 7 μηνών.

Το κατηγορητήριο

Τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ακόμη ένα μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» κατήγγειλαν τον Σεπτέμβριο ότι ενώ προχωρήσουν σε αφισοκόλληση αντιρατσιστικού υλικού δέχθηκαν επίθεση έξω από τα ΚΤΕΛ Ξάνθης από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον μουσουλμάνο εκπαιδευτικό Τ.Μ.

Από τη μεριά του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως ουδέποτε ξυλοκόπησε τον εκπαιδευτικό.

Στη δεύτερη εκδίκαση, τόσο ο μάρτυρας υπεράσπισής του όσο και ο ίδιος ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι ίδιοι βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πως ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό και μετέβησαν στο σημείο, χωρίς ο ίδιος να εμπλακεί στον ξυλοδαρμό.

Το Δικαστήριο καταδίκασε για δεύτερη φορά τον 30χρονο για απλή σωματική βλάβη και οπλοκατοχή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top