5:00 τα ξημερώματα: Ένοχοι οι γιατροί για τον θάνατο της εγκύου Μ. Βουλγαρίδη

Μαραθώνια διαδικασία μέχρι την απόφαση

5:00 τα ξημερώματα: Ένοχοι οι γιατροί για τον θάνατο της εγκύου Μ. Βουλγαρίδη

Ένοχοι από αμέλεια για τον άδικο θάνατο της εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη και του αγέννητου παιδιού της κρίθηκαν οι τρεις γιατροί – κατηγορούμενοι για την υπόθεση: ο τότε αναπληρωτής διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής, η τότε ειδικευόμενη γιατρός που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, και ο ένας από τους δύο τότε ειδικευόμενους γιατρούς.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο πριν από τέσσερα χρόνια και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφού η γυναίκα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που αν είχαν ενδιαφερθεί οι αρμόδιοι θα μπορούσε σήμερα να ζει και να κρατάει το μωρό της στην αγκαλιά της.

Η απόφαση ενοχής των τριών γιατρών ελήφθη μετά από μια μαραθώνια δίκη, που κράτησε μέχρι τις 5 τα ξημερώματα σήμερα.

Το δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση του Εισαγγελέα κ.Γαλήνα κι έκρινε ένοχους τους τρεις γιατρούς που προαναφέρονται, ενώ οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον, τότε, ειδικευόμενο γιατρό ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Ωστόσο, οι τρεις γιατροί αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top