Ιερώνυμος: «Πρώτα πρέπει να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας»

Επίτιμος δημότης Κιλκίς ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τόνισε από το Κιλκίς, όπου βρίσκεται για να παραστεί στις εκδηλώσ��ις εορτασμού της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση της πόλης, ότι πρώτα πρέπει «να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά μας συμφέροντα».

Ο αρχιεπίσκοπος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κιλκίς και στην ομιλία του επισήμανε ότι ο λαός χρειάζεται την συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία. «Καλούμαστε να γνωρίζουμε πού φτάνουν τα όριά μας, γιατί κάθε φορά που τα υπερβήκαμε συνέβησαν άσχημα πράγματα. Η ενασχόληση με τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και δικό μας έργο, ενώ τα πολιτικά είναι άλλων. Εκεί, όμως που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και ελπίδα. Καθήκον μας εξάλλου, είναι να ενώσουμε το αίμα μας, τις δυνάμεις μας και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε βοήθεια από άλλους, πρέπει να φανούμε μόνοι μας δυνατοί.», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top