Η Microsoft απελευθερώνει πλήρως το Xbox One

Τα «γύρισε» μετά το κράξιμο για το online gaming

Τα γύρισε η Microsoft μετά την σκληρή κριτική που της ασκήθηκε για την πολιτική της υποχρεωτικής σύνδεσης με το διαδίκτυο σχετικά με την αναβάθμιση του Xbox One και πλέον επιτρέπει το δανεισμό και τη μεταπώληση των video games.

Έτσι λοιπόν, η αμερικανική εταιρία, που είχε κερδίσει την περασμένη εβδομάδα από τη Sony τον πρώτο γύρο στον «πόλεμο της κονσόλας» ανακοίνωσε πως παραιτείται από όλα τα σχέδιά της για τα επίμαχα χαρακτηριστικά της μελλοντικής κονσόλας της.

«Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε τα σχέδιά μας για το Xbox One, η ομάδα μου και εγώ διαβάσαμε τα σχόλιά σας και ακούσαμε τις αντιδράσεις σας», έγραψε ο πρόεδρος του τομέα Interactive της Microsoft Ντον Μάτρικ. «Σκεφτήκαμε ένα σύστημα που θα χρησιμοποιήσει όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις για να προτείνει μια επανάσταση στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και της ψυχαγωγίας», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, το Xbox One δύσκολα θα διαφέρει από το σημερινό Xbox 360 στην καθημερινή χρήση του. Το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό, η απαιτούμενη σύνδεση στο ίντερνετ κάθε 24 ώρες, εγκαταλείφθηκε. Όλα τα παιχνίδια, ακόμα και αυτά που αγοράζονται on-line δεν θα χρειάζονται σύνδεση και δεν θα διαθέτουν χρονικό περιορισμό. Ως εκ τούτου, το Xbox One μπορεί να λειτουργήσει σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε 21 χώρες, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Πάντως, για να συνδεθεί κάποιος με το Xbox One, όταν ξεκινά για πρώτη φορά θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό και να κατεβάσει μια ενημερωμένη έκδοση που θα επιτρέψει το παιχνίδι εκτός σύνδεσης.

Η Microsoft παραιτείται επίσης έλεγχο των παιχνιδιών. Κάθε χρήστης του Xbox μπορεί να πουλήσει ελεύθερα παιχνίδια του χωρίς να χρειάζεται να περάσει μέσα από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Όπως και σήμερα, θα μπορεί επίσης να δανείσει ή να δώσει τα παιχνίδια σε φίλους. Τέλος, δεν θα υπάρχει gamezone, καθώς ένας καταναλωτής στην Ελλάδα θα μπορεί να κατεβάσει στην κονσόλα του ένα παιχνίδι που θα έχει εισαχθεί από τις ΗΠΑ και το αντίστροφο.