Εντός τ��ς ημέρας η οριστική απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση – ΜΑΤ και εργαζόμενοι έξω από το κτίριο

Εντός της ημέρας η οριστική απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

πρώτη ανάρτηση: 20-06-2013, 17:55

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα γίνει γνωστή η απόφαση του τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο συνεδριάζει για την ΕΡΤ, κεκλεισμένων των θυρών, από τις 18:00. Έξω από το κτίριο υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Οι δικαστές θα εξετάσουν την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για αναστολή της απόφασης των κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου.

Αν και η διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν δεσμεύει το Σώμα, η δικαστική πρακτική έχει δείξει ότι δύσκολα οι αποφάσεις είναι αντίθετες.

Αρχικά, στη διάσκεψη θα παραβρεθούν οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ. Στη συνέχεια, ο κ. Μενουδάκος, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ν. Ρόζος, Μιχ. Βηλάρας και Μ. Καραμανώφ θα συσκεφθούν για την «τύχη» της αίτησης αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ακρόαση των δύο πλευρών, δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου και της ΠΟΣΠΕΡΤ, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα, ενώ θα ακολουθήσει η σύσκεψη των δικαστών. Στη συνέχεια, η απόφαση θα γραφτεί και αναμένεται να γίνει γνωστή σήμερα το βράδυ και όχι αύριο, Παρασκευή, όπως έλεγαν αρχικά κάποιες πληροφορίες.

Έξω από το κτίριο του ΣτΕ υπάρχουν άνδρες των ΜΑΤ, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση δημοσιογράφων, τεχνικών και εργαζομένων από την ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top