Ιατρικός Σύλλογος: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ

"Κανένα περιθώριο για νέες περικοπές"

Ιατρικός Σύλλογος: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος αποτελεί η σημερινή κατάσταση του ΕΟΠΥΥ που έχει φτάσει πλέον ένα βήμα πριν από την κατάρρευση» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος παράλληλα τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω περικοπές».

Αφού σημειώνει πως «για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι διοικούντες», προσθέτει πως «δεν θα την πληρώσει ο έλληνας ασθενής και ο ιατρικός κόσμος ο οποίος βάζει πλάτη για να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, «η μαύρη τρύπα του Φορέα απειλεί όχι μόνο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει και την δευτεροβάθμια τινάζοντας στον αέρα το σύστημα υγείας».

Αναφέρει ακόμη πως αυτή η μαύρη τρύπα έχει οδηγήσει «στην οικονομική εξαθλίωση τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πλέον αδυναμία επιβίωσης των ιατρείων και εργαστηρίων τους».

Επισημαίνει ακόμη πως «η σημερινή κατάσταση εκθέτει τη χώρα μας και αφήνει το περιθώριο στην τρόικα να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στον έλληνα ασθενή».

Αναφερόμενος στα αίτια της κατάστασης, σημειώνει πως η αδυναμία να δημιουργηθεί η υποδομή για την σωστή οργάνωση του Φορέα οδήγησε «στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση». «Η έλλειψη ενός αξιόπιστου ηλεκτρονικού συστήματος είχε αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη εκτόξευση των δαπανών». «Τη χαριστική βολή έδωσε η αποδυνάμωση και σταδιακή διάλυση των πολυϊατρείων τα οποία θα αποτελούσαν σημαντικό ανάχωμα στην εκτόξευση των δαπανών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top