Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών με κέρδη 2 εκ. ευρώ!-Πώς δρούσε

Η οργάνωση έχει διακινήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 18 κιλά ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, διεθνής πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσε περαιτέρω σε διάφορες περιοχές και σε φυλακές.

Τη δράση της κατηύθυναν 5 αρχηγικά στελέχη, από τα οποία τα 3, ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για έναν 51χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη, έναν 38χρονο Βούλγαρο που είναι έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, έναν ακόμη 38χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος δε συνελήφθη κι άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής.

Εκτιμάται ότι η οργάνωση έχει διακινήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 18 κιλά ηρωίνης, ενώ τα κέρδη της από την αγοραπωλησία ναρκωτικών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι πολλά από αυτά τα χρήματα κατέληγαν σε χώρες και πόλεις του εξωτερικού (Αλβανία – Τίρανα – Άγιοι Σαράντα και άλλες πόλεις, Βουλγαρία – Πετρσίτσι - Σόφια, Σερβία - Βελιγράδι), ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αρχηγικά στελέχη λάμβαναν μέσω εμβασμάτων, χρηματικά ποσά προερχόμενα επίσης, από το εξωτερικό (Τουρκία -Κωνσταντινούπολη, Ιταλία – Μιλάνο – Ρώμη – Νάπολη και άλλες πόλεις, Μεγάλη Βρετανία - Λίβερπουλ, Ρωσία – Μόσχακαι Βουλγαρία - Πετρίτσι - Σόφια) , γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή δράση της οργάνωσης.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματο��οιήθηκαν σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, από τα οποία τα 23 αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
19062013thes1.jpg
Επίσης, διενεργήθηκαν 2) κατ' οίκον έρευνες κατά ��ις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ναρκωτικά χάπια, δενδρύλλια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά, παραστατικά εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 60 μελών της οργάνωσης, από τα οποία τα 13 είναι έγκλειστα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας. Από αυτά τα 60 μέλη, τα 50 είναι Έλληνες, οι 5 Αλβανοί, οι 4 Βούλγαροι και μία αλλοδαπή από την Ουγγαρία.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται δέκα ακόμα 10 άτομα, σε βάρος των οποίων προκύπτουν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, τα οποία όμως, δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα αρχηγικά στελέχη λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, για να μην αποκαλυφθούν στις αστυνομικές Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, απέφευγαν να μεταβαίνουν οι ίδιοι στα σημεία συνάντησης, όπου πραγματοποιούνταν οι συναλλαγές ναρκωτικών και έστελναν άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία κατηύθυναν με τηλεφωνικές επικοινωνίες. Η αποστολή των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, γίνονταν διαμέσου χρηματοπιστωτικών οργανισμών, σε ονόματα τρίτων ατόμων για να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.

Επιπλέον, οι συναλλαγές-αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται στο σημείο συναλλαγής η ταυτόχρονη ύπαρξη μεγάλων χρηματικών ποσών και ποσοτήτων διακινούμενων ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση του διακινητή με τον αγοραστή δινόταν ένα μέρος του χρηματικού ποσού για την παραλαβή των ναρκωτικών, ενώ το υπόλοιπο είτε κατατίθετο σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε αποστελλόταν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης οχημάτων μεγάλων πολυκαταστημάτων, έτσι ώστε να μην κινούνται υποψίες. Εκεί οι διακινητές λάμβαναν τα χρήματα από τους αγοραστές και αφού αποχωρούσαν τους ενημέρωναν τηλεφωνικά για τον τόπο εναπόθεσης των ναρκωτικών, που ήταν συνήθως κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, όπως πινακίδα σήμανσης στην Π.Α.Θ.Ε.

19062013thes2.jpg

19062013thes3.jpg
19062013thes4.jpg


19062013thes.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top