Πολλά πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Αχαΐα-Ένας πυροσβέστης είναι τραυματίας

Στα σημεία βρίσκονται πολλά Πυροσβεστικά

Πολλά πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Αχαΐα-Ένας πυροσβέστης είναι τραυματίας

​Πρώτη ανάρτηση: 19/06/2013 16:24

Συνεχείς εστίες πυρκαγιάς ξεσπούν τις τελευταίες ώρες σε Ηλεία και Αχαΐα!

fragkpyrk1_18f676029102c0cc4b314c0dad0fa9ed.jpg
Στην περιοχή Μεσολογγάκι της Δημοτικής Ενότητας Ιάρδανου Ηλείας, πίσω από τα παλιά σφαγεία της περιοχής, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς οι εστίες της πυρκαγιάς καίνε χαμηλή βλάστηση και παραπήγματα.

Η ανεπτυγμένη βλάστηση στην περιοχή τροφοδοτεί τη φωτιά ενώ και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

fragkpyrk5_befeffa4393a93428851bf0ce71da87e.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, και νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Αμαλιάδας σε δασική έκταση στο Φραγκαπήδημα, η οποία βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος.

Mάλιστα ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με εγκαύματα, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς!

Σε περιοχή όπου είχε ξανακαεί και είχε προχωρήσει η αναγέννηση του δάσους ξέσπασε πυρκαγιά περίπου στη μία το μεσημέρι και έχει πάρει διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Αμαλιάδα, ενώ αναμένεται και επέμβαση από δυο Cannader.

Δυστυχώς, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νέα φωτιά όμως εκδηλώθηκε πριν από λίγο και στο Ρηγανόκαμπο της Πάτρας στην περιοχή δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή.

Είναι η δεύτερη φωτιά που εκδηλώνεται στο σημείο, καθώς και το βράδυ της Τρίτης υπήρξε πυρκαγιά.

Επί τόπου σπεύδουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες και οχτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top