Σκάνδαλο στο Ιπποκράτειο: «Πάρτι» με τις προμήθειες υλικών έκανε διευθύντρια εργαστηρίου

4 εκ. ευρώ κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο!

Σκάνδαλο στο Ιπποκράτειο: «Πάρτι» με τις προμήθειες υλικών έκανε διευθύντρια εργαστηρίου

​Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με το «πάρτι» που έκανε η διευθύντρια εργαστηρίου με τις προμήθειες υλικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, η 60χρονη φέρεται να προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου του οποίου ήταν η προϊσταμένη, ενώ η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ, κατά την πενταετία 2007-2012.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία του εργαστηρίου, διαπίστωσαν ότι οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής, ενώ στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως για μία μόνο εξέταση σε ένα χρόνο παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις τα 21! Τα επιπλέον 3.019 κόστισαν περισσότερα από 45.000 ευρώ στο νοσοκομείο!

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 60χρονης είναι για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.

Ο συγκεκριμένος απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από την φαρμακευτική εταιρεία και παρέμεινε στο εργαστήριο έως τον περασμένο Ιανουάριο όταν και απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διεξαγωγή της έρευνας. Το παραπάνω διάστημα δεν πληρωνόταν από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top