ΑΥΤΟΣ είναι ο άνθρωπος που δεν μπορεί να παχύνει με τίποτα!-Έχει σοβαρά προβλήματα υγείας

Δεν το βάζει κάτω.Θέλει να συμμετάσχει στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2016

Από το σύνδρομο MDP, μία πολύ σπάνια μεταβολική διαταραχή, πάσχει ο 23χρονος Tom Staniford, ένας από τους κορυφαίους παραολυμπιακούς αθλητές της Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι το σύνδρομο MDP είναι εξαιρετικά σπάνιο και σύμφωνα με τους ειδικούς εντοπίζεται σε μόλις οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Ο οργανισμός του 23χρονου αθλητή δεν μπορεί να αποθηκεύσει λίπος και να πάρει βάρος παρότι ο ίδιος πάσχει από διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σύνδρομο οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη που φαίνεται να ευθύνεται για πολλά φαινομενικά ασύνδετα προβλήματα.

article-0-1A5CE08D000005DC-986_634x545.jpg


Ο Tom γεννήθηκε με φυσιολογικό βάρος αλλά κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας έχασε ό,τι λίπος είχε στο πρόσωπο αλλά και τα πόδια του.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υποφέρει από αφόρητους πόνους στα πόδια, αφού δεν «απορροφώνται» οι διάφοροι κραδασμοί ενώ τα κόκκαλα του κινδυνεύουν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή.

Επίσης εξαιτίας της διαταραχής αυτής, ο 23χρονος έχει υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα του, όπως έχουν και οι παχύσαρκοι. Αυτό είναι που του προκάλεσε και διαβήτη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Tom αντιμετωπίζει και πρόβλημα ακοής και χρησιμοποιεί βοηθήματα.

Όμως δεν σταματά να προσπαθεί και να κάνει όνειρα. Μάλιστα έχει βάλει στόχο να συμμετάσχει στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2016 στη Βραζιλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top