Ηράκλειο: Υπό διάλυση η Πλατεία Ελευθερίας

Εικόνες εγκατάλειψης

​Σκηνές διάλυσης παρουσιάζει η Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, το μαζικότερο σημείο επισκεπτών στην πόλη, ένα σημείο πέρασμα για χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες καθημερινά.

Ο χώρος αυτός, η κεντρική πλατεί�� της πόλης, χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσ��ς για πολλούς πολίτες που περνούν την ώρα τους διαβάζοντας βιβλία στην σκιά των δέντρων, έχει καταντήσει αφιλόξενος καθότι η εικόνα που παρουσιάζει είναι ενός μέρους που κανείς δεν φροντίζει για την συντήρηση του.

Η πλατεία είναι χώρος μαζικών συναθροίσεων, συναυλιών, εκθέσεων και άλλων δράσεων και εκδηλώσεων, που σε κάθε περίπτωση η κακή εικόνα της δημιουργεί πολύ αρνητική εντύπωση και στους ξένους επισκέπτες που περνούν από εκεί καθημερινά.

Τα σπασμένα παγκάκια συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης, που σε ορισμένες περιπτώσεις οι σανίδες είναι ολοκληρωτικά ξηλωμένες και καθίστανται επικίνδυνες.

uitp.jpg

Επιπλέον οι κολώνες του φωτισμού έχουν γίνει χώρος αφισοκόλλησης χωρίς καμία μέριμνα για τον καθαρισμό τους ή και ακόμα την απαγόρευση στην τοποθέτηση αφισών εκεί, ενώ τα γκράφιτι επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κακή εικόνα των κατά τα άλλα πρωτότυπων και εντυπωσιακών πυλώνων.
uop.jpg
Σε μερικά σημεία οι σπασμένες πλάκες και τα σπασμένα φωτιστικά δημιουργούν παγίδες για τους περαστικούς και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα συμπληρώνουν την εικόνα της απουσίας της Δημοτικής Αρχής από την περιοχή, σε συνδυασμό βέβαια με την βρωμιά στο δάπεδο, που έχει δημιουργήσει ανεξίτηλα σημάδια.Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top