Καρέ- καρέ το μακελειό στο Δίστομο: Δραπέτετες των φυλακών Τρικάλων σκότωσαν αστυνομικό

Πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος άνδρας. Σοκαρισμένη η έγκυος γυναίκα του

Καρέ- καρέ το μακελειό στο Δίστομο: Δραπέτετες των φυλακών Τρικάλων σκότωσαν αστυνομικό

Πρώτη ανάρτηση: 17/06/2013 07:16​

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Δίστομο Βοιωτίας όταν μία ομάδα αστυνομικών βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πέντε από τους εφτά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 37χρονος αστυνομικός.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν με τα πόδια σε περιοχή του Διστόμου, έσπευσαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς.

Την ώρα που στάθμευαν το όχημα, οι πέντε δράστες των φυλακών Τρικάλων οπλισμένοι με καλάσνικοφ εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά στους αστυνομικούς, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).

Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε.

Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας, πατέρας δύο παιδιών μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι σε λίγο καιρό η σύζυγός του άτυχου αστυνομικού θα έφερνε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Στο σημείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ "χτενίζει" την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχο�� αστυνομικός είναι το δεύτερο θύμα των δραπετών μετά την 25χρονη Κατερίνα η οποία έχασε τη ζωή της στην ανταλλαγή πυρών στην Κορινθία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top