Η «προίκα» της ΕΡΤ: Οικόπεδα φιλέτα, κτίρια, αποθήκες και αγροτεμάχια χιλιάδων στρεμμάτων!

Διάσπαρτη σε όλη την Ελλάδα η περιουσία της, δεκάδες εκ. ευρώ η αξία της

Οικόπεδα «φιλέτα» μεγάλης αξίας, κτίρια, ραδιομέγαρα, αποθήκες, μέχρι και γκαράζ και αγροτεμάχια χιλιάδων στρεμμάτων, από την πιο υψηλή κορυφή των ελληνικών βουνών έως την άκρη του Αιγαίου αποτελούν την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκεκριμένη ετήσια οικονομική έκθεση (2011), η εταιρεία διαθέτει σε ολόκληρη τη χώρα 149 μικρά και μεγάλα κτίρια, καθώς και 63 οικόπεδα και αγροτεμάχια. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν για την αξία και την έκταση που καταλαμβάνουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το κτίριο στην Κατεχάκη, το ακίνητο της Ρηγίλλης, τα κτίρια της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, το αγροτεμάχιο των 950 στρεμμάτων στην Αυλίδα της Εύβοιας, το οικόπεδο των 760 στεμμάτων στην Περαία Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.

Βέβαια, στη λεπτομερή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας μπορεί κανείς να διακρίνει και περιπτώσεις όπως την αποθήκη των οκτώ τετραγωνικών μέτρων του Ραδιοπομπού Ιωαννίνων, ή το γκαράζ των 254 τ.μ. του κτιρίου του πομπού στην Περαία ή τα 12 τετραγωνικά του οικίσκου του αναμεταδότη στο Ύψωμ�� Ζερβού, στο Βαθύ της Σάμου.

Αν και δεν αναφέρεται η αξία των κτιρίων ή των οικοπέδων, στην κορυφή βρίσκονται τα κτίρια της οδού Ρηγίλλης (1.542 τ.μ. και 1.717 τ.μ.).

Πάντως, τα περισσότερα τετραγωνικά υπάρχουν στα κτίρια του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, όπου το κεντρικό κτίριο Α’ καταλαμβάνει συνολικά 38.979 τ.μ., το Κτίριο Β’, όπου βρίσκονται οι οικονομικές υπηρεσίες και το γυμναστήριο, 4.636 τ.μ., το κτίριο Γ' με 6.000 τ.μ. και το κτίριο Δ' της Ψηφιακής με 1.853 τ.μ.

Πολλά οικήματα, μικρά και μεγάλα, κληρονομιά των πρώτων βημάτων της ελληνικής τηλεόρασης (ΤΕΔ, ΥΕΝΕΔ) είναι αυτά που βρίσκονται στο οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, με το Διοικητήριο να καταλαμβάνει 3.239 τ.μ., την Κινηματογραφία με 2.537 τ.μ. και το Στούντιο με 3.086 τ.μ. Συνολικά, ��την Κατεχάκη υπάρχουν 16 οικήματα με μικρότερο αυτό του οικίσκου των αντλιών καυσίμων (13 τ.μ.), ενώ 28 τ.μ. καταλαμβάνει ο αποκαλούμενος οικίσκος «Πλυντηρίου»…

Επίσης δεκάδες είναι τα κτίρια της ΕΡΤ που βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ��ε πρώην ή νυν στρατόπεδα, σε υψώματα, όρη, κλπ.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το κτίριο των 363 τ.μ. που υπάρχει στην κορυφή της Ασφεντηλιάς, στην κοινότητα Αχεντριά του νομού Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται σε αγροτεμάχιο έκτασης 1.723 τ.μ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της ΕΡΤ για το 2011 όπου καταγράφεται η περιουσία της: Ετήσια Έκθεση.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top