«Χόρεψε» πεντοζάλη η Κρήτη από σεισμό 6 ρίχτερ! Ακολούθησαν 4 μετασεισμοί!

Μικροπροβλήματα μόνο έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

«Χόρεψε» πεντοζάλη η Κρήτη από σεισμό 6 ρίχτερ! Ακολούθησαν 4 μετασεισμοί!

Πρώτη ανάρτηση: 15/6/2013 - 20.23

Έντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 19.11 στην Κρήτη.

Ο σεισμός είχε –σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου- μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 88 χλμ. νότια του Πύργου, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ.

Όπως τονίζουν κάτοικοι της Κρήτης, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί, ενώ ακολούθησαν 4 ισχυροί μετασεισμοί έως 4.9 ρίχτερ.

Τα πρώτα λεπτά μετά το σεισμό υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στη ΝΕΤ, όλα δείχνουν ότι μάλλον είναι ο κύριος σεισμός, ωστόσο πρέπει να περάσουν 24 ώρες για να ειπωθεί με ασφάλεια κάτι τέτοιο.

«Το χαρακτηριστικό είναι ότι είναι ένας μεγάλος σεισμός γι’ αυτό και έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη. Έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο εκεί που συγκρούεται η ελληνική πλάκα με την αφρικανική» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε με βεβαιότητα αν είναι η κύρια δόνηση, όμως φαίνεται ότι πρέπει να είναι»δήλωσε στο flashnews ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Αθανάσιος Γκανάς, ο οποίος ωστόσο φάνηκε και αυτός καθησυχαστικός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top