Τρόμος και πανικός για τους 26 επιβάτες της πτήσης Μήλος-Αθήνα!

Πήραν φωτιά τα ντουλάπια των χειραποσκευών

​Ένα θρίλερ έζησαν 26 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους που εκτελούσε την απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής, Μήλο-Αθήνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο αεροπλάνο λίγη ώρα μετά την απογείωση του, παρουσιάστηκε έντονη οσμή καμένου.

Η αεροσυνοδός μετά από επισημάνσεις επιβάτη έκανε πρόχειρο έλεγχο, αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα το φαινόμενο έγινε έντονο και ο πιλότος, υποχρεώθηκε να κάνει περίπου στο ύψος της Σερίφου αναστροφή και να επιστρέψει στη Μήλο. Όπου τελικά προσγειώθηκε χωρίς άλλα δυσάρεστα επακόλουθα.

Η οσμή πιθανότατα προήλθε από καλώδια φωτισμού του αεροπλάνου. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο αεροπλάνο στην Αθήνα.

Η κ. Σοφία Καψάλη καθηγήτρια στο Λύκειο Μήλου και επιβάτης της δραματικής πτήσης, είπε :

«Ήταν μια δραματική εμπειρία. Αμέσως μετά την οσμή “καμένου” ειδοποίησα την αεροσυνοδό η οποία άρχισε να ψάχνει και ειδοποίησε τον πιλότο. Γρήγορα καταλάβαμε ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία. Πάνω από τα κεφάλια των επιβατών στα ντουλάπια των χειραποσκευών ήταν βέβαιο ότι υπήρχε φωτιά, πράγματι την ώρα που προσγειωθήκαμε με ασφάλεια στη Μήλο , η αεροσυνοδός πάλευε να σβήσει τη φωτιά με ένα πυροσβεστήρα, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν και γεμάτος. Ευτυχώς είχαμε ''Άγιο''».

Από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου της Μήλου έγινε γνωστό ότι το αεροπλάνο έφθασε καθυστερημένο, αποβίβασε τους επιβάτες και πήρε επιβάτες με προορισμό την Αθήνα.

Ένα στέλεχος του αεροδρομίου της Μήλου λίγη ώρα μετά την απογείωση λέει:

«Ακούσαμε από τον πύργο ελέγχου ότι υπάρχει καπνός στην καμπίνα των επιβατών και αμέσως μετά τον πιλότο να δηλώνει στον πύργο ελέγχου της Μήλου, ότι επιστρέφει στο νησί. Αμέσως τέθηκε σε ετοιμότητα η πυρασφάλεια του αεροδρομίου η οποία δεν χρειάστηκε διότι η προσγείωση του αεροπλάνου και η αποβίβαση των επιβατών έγιναν με ασφάλεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top