Το απόγευμα αποφασίζει τ�� ΣτΕ αν θα ανοίξει η ΕΡΤ

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τις συμβάσεις και αναθέσεις παραγωγών

Το απόγευμα αποφασίζει το ΣτΕ αν θα ανοίξει  η ΕΡΤ
Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ.


Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας το «πάγωμα» της κυβερνητικής απόφασης για την ΕΡΤ, έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι στην προσφυγή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ.Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.


Προκαταρκτική έρευνα για ΕΡΤ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή το χθεσινό έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με συμβάσεις και αναθέσεις παραγωγών στην ΕΡΤ.


Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, οι οποίοι θα ερευνήσουν συμβάσεις σε βάθος δεκαετίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top