Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο πλευρό της ΕΡΤ

Καλούν σε κοινό αγώνα

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο πλευρό της ΕΡΤ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων. Ένα ένα σωματείο βγάζει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την συμπαράστασή του.

Συμπαράσταση και από τους εργαζομένους στο Μετρό

Τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της ΕΡΤ δηλώνει και το Σωματείο Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
Η αιφνίδια απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής και δημοκρατικής αρχής. Οδηγεί σε αδιέξοδο, απολύοντας άλλους τρεις χιλιάδες εργαζομένους, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, και οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες και καταλύουν κάθε μέτρο δημοκρατίας στη χώρα μας.

Σε κοινό αγώνα καλούν οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ τάσσεται η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, καλώντας σε κοινό αγώνα «για να μπει φραγμός στην ασυδοσία της κυβέρνησης και να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης και της ολοκληρωτικής καταστροφής του λαού και της χώρας».
Η Ένωση κάνει λόγο για «πράξεις ακραίου αυταρχισμού, ενάντια στην πολυφωνία και στη δημοκρατία, με απώτερο στόχο να διαμορφωθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα της κυβέρνησης, αδιαφορώντας πλήρως για το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων εργαζόμενων».

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν μαζί τους για να περιφρουρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας αλλά κυρίως για να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση πραγματικά ανεξάρτητη, αδέσμευτη και Δημοκρατική.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο άλλοι φορείς του δημοσίου

Σε απερίφραστη καταδίκη της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ προχώρησε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, που εμφανίζεται βέβαιη ότι «θέλει πάση θυσία να προχωρήσει σε απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου».

«Με μία απόφαση που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, αφού προηγουμένως ψήφισε τη σχετική πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση βάζει “λουκέτο” στην ΕΡΤ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι προφανές πως «υποταγμένη στους δανειστές και για να ικανοποιήσει τις επιταγές της τρόικας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στο Δημόσιο Τομέα».
«Σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο θα είναι τα ΕΑΣ και μεθαύριο άλλοι φορείς του Δημοσίου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

ΟΛΜΕ: Βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία

Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζει τη συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης.
«Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και τ��ν εργαζομένων στο μετρό και των ναυτεργατών φάνηκε πλέον καθαρά ο κατήφορος της κυβέρνησης που ‘’αποφασίζει και διατάσσει’’ με τα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστική τη Βουλή και το Σύνταγμα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δ.σ. της ΟΛΜΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top