Τι λένε τα ξένα μέσα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Η Ελλάδα η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση»

Πρώτη είδηση στα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι το κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση Σαμαρά.


«Η Ελλάδα γίνεται στιγμιαία η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση» γράφει η ισπανική ε��ημερίδα El Pais στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο...

«Σοκ στην Ελλάδα από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης» γράφει το Euronews μεταφέροντας τις εξελίξεις από την Ελλάδα.

Το BBC μιλά για την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης σε μία σειρά διαδοχικών περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων με την ελπίδα να οδηγηθεί η χώρα εκτός ύφεσης.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση σιγεί, τουλάχιστον προσωρινά, στο πλαίσιο των περικοπών που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.

«Λιτότητα, η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» αναφέρει το Spiegel, λέγοντας ότι το τελευταίο σήμα μεταδίδεται τα μεσάνυχτα και η ΕΡΤ θα αναβιώσει με λιγότερους εργαζομένους και προγράμματα.

«Τσεκούρι ακόμη και στην τηλεόραση» αναφέρει η ιταλική La Stampa σημειώνοντας ότι ούτε η τηλεόραση, ούτε το ραδιόφωνο, δεν γλίτωσε από τον πέλεκυ των περικοπών και της λιτότητας.

Η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από το πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει πως πρόκειται για ένα από τα πλέον δραστικά μέτρα στη γραμμή της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ως όρος για τη διάσωσή της.

«Η ελληνική κρίσ�� φέρνει μπλακ-άουτ στη δημόσια τηλεόραση» γράφει η ιταλική Repubblica.

«Η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Liberation, αναφέροντας ότι η κακή διοίκηση ήταν το κίνητρο για την κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ, η οποία θα λειτουργήσει με νέα δομή και λιγότερους υπαλλήλους.

Ακόμα και το Al Jazeera μετέδωσε την είδηση του κλεισίματος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Αναφέρεται μάλιστα σε “θυσία” του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στο βωμό των δεσμεύσεων της χώρας για μείωση δαπανών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top