Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Διαμαρτυρίες σε Πάτρα, Μυτιλήνη, Τρίπολη

Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Πελοποννήσου, για να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να σιγήσει η συχνότητα της ΕΡΑ Τρίπολης.

Συγκέντρωση πολιτών πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης ανακοίνωσαν στις 8 το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Αρκαδίας να δώσουν δυναμικό παρών.

Χαμός έξω από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην Πάτρα και στους χώρους του δασυλλίου. Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην «πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης». Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα.

Κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από το κτίριο της ΈΡΑ Αιγαίου στη Μυτιλήνη που μαζί με τους εργαζόμενους εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Αυτή τη στιγμή μόνο η ΕΡΑ Αιγαίου και του Ηρακλείου, συνεχίζουν να εκπέμπουν.

Το πρόγραμμα της ΕΡΑ Αιγαίου συνεχίζεται, ενώ έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης στο κτίριο της Μυτιλήνης. Επίσης ομάδες τεχνικών προσπαθούν να συντηρήσουν το σήμα στις εγκαταστάσεις του Ολύμπου.

Δεκάδες φορείς και ακόμα περισσότερος κόσμος έσπευσαν για να δείξουν τη συμπαράστα��ή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Κέρκυρας αλλά και την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top