Από έξι, τέσσερα τα μαθήματα των Πανελλαδικών;

Κ. Αρβανιτόπουλος: Επεκτείνεται το μέτρο των μετεγγραφών και στους δευτεροετείς

Αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μάθουν την βαθμολογία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να υπολογίσουν κατά προσέγγιση αν θα βρίσκονται στους τυχερούς που θα καταφέρουν να περάσουν σε κάποια σχολή.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανακοινώσε,όπως σας είχαμε γράψει και από το star.gr, επίσης ένα μέτρο ανάσα για χιλιάδες οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν ��ακριά από τα σπίτια τους: την επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών και στους δευτεροετείς.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς οι αιτήσεις των πρωτοετών για μετεγγραφές δεν ξέπερασαν το 10 τοις εκατό. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει και το ενδεχόμενο τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μειωθούν από 6 σε 4.

Όσον αφόρα στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως μεριμνά ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις να είναι το έσχατο μέσο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top