Ρεπορτάζ star.gr: Σάλος αντιδράσεων από τον πλειστηριασμό σπιτιού 4μελούς οικογένειας

Η ΕΥΔΑΠ θα το «έβγαζε στο σφυρί» για 757 ευρώ!

Ρεπορτάζ star.gr: Σάλος αντιδράσεων από τον πλειστηριασμό σπιτιού 4μελούς οικογένειας

Πρώτη ανάρτηση: 10/06/2013 14:32

Ρεπορτάζ: Κυπραίου Μαρία, Γιαννοπούλου Τζωρτζίνα

Τις πιο δύσκολες στιγμές της βιώνει, μια τετραμελής οικογένεια από το Πέραμα, καθώς εξαιτίας χρεών προς την ΕΥΔΑΠ όχι μόνο ζούσε χωρίς νερό αλλά τώρα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star.gr, το οίκημα που «βγαίνει στο σφυρί» για 757 ευρώ (!), είναι στο όνομα μιας άνεργης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, ενώ ο σύζυγός της είναι συνταξιούχος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την δικηγόρο της οικογένειας, Κατερίνα Θεοδωράκου ενημερωθήκαμε ότι οι τέσσερις τους τα «βγάζουν» πολύ δύσκολα πέρα και τώρα καλούνται να πληρώσουν συνολικά με τις προσαυξήσεις το ποσό των 1.157 ευρώ.

«Τους χαρακτήρισαν πελάτες, δεν είναι πελάτες οι άνθρωποι που πληρώνουν τόσα χρόνια φόρους!» δήλωσε χαρακτηριστικά η δικηγόρος.

Μόλις η οικογένεια έλαβε το χαρτί με το οποίο πληροφορούταν ότι θα γίνει κατάσχεση του σπιτιού της, έσπευσε στην εταιρεία ύδρευσης για να προχωρήσει σε διακανονισμό.

Στο πλάι της έχει δεκάδες κατοίκους, μέλη της Ανοιχτής συνέλευσης του Περάματος, οι οποίοι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά (Τσαμαδού 5), ζητώντας να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός!

Τελικά, ο διακανονισμός πραγματοποιήθηκε και ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Η «συμφωνία» που έγινε με την εταιρεία ύδρευσης ξεκινά από το μηδέν, δηλαδή η οικογένεια θα δίνει κάθε μήνα όσα χρήματα έχει μέχρι να εξοφληθεί το χρέος.

Η Ανοιχτή συνέλευση Περάματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Δεν μας φτάνουν τα χαράτσια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η πείνα που μας οδηγούν συνειδητά και σχεδιασμένα κυβέρνηση και τρόικα με τις μνημονιακές πολιτικές τους, το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά στα καθημερινά κρούσματα αναλγησίας από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που με περισσό θράσος για λίγες εκατοντάδες ευρώ που χρωστούν άνεργοι και εξαθλιωμένοι, δρομολογεί την αρπαγή μέσω πλειστηριασμών των σπιτιών τους».

Και προσθέτει: «Η άθλια αυτή επιχείρηση της ΕΥΔΑΠ σχετίζεται με τις επιδιώξεις τους για ιδιωτικοποίηση των εταιρειών κοινής ωφέλειας που παρέχουν κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα, την εκπαίδευση, την υγεία κ.α. Όπου όμως ιδιωτικοποίησαν εταιρείες όπως η ΕΥΔΑΠ, οι τιμές εκτοξεύτηκαν προς τα πάνω. Την ίδια περίοδο οι αναγκαίες υποδομές υποβαθμίστηκαν και πολλές περιοχές και νοικοκυριά έμειναν ακάλυπτα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top