Κλειστή η Σταδίου για το 9ο Athens Gay Pride

Κλειστοί και οι σταθμοί Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου στο Κέντρο της Αθήνας και άλλοι δρόμοι γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, λόγω του 9ου Athens Gay Pride που διοργανώθηκε εκεί και της πορείας προς την πλατεία Συντάγματος.


Τα αιτήματα των διοργανωτών είναι:

Επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 132/2012 για τη Σύσταση Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ώστε να περιλαμβάνει σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου με μέριμνα για αποτελεσματική και επαρκή ροστασία στα θύματα ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας.

• Πλήρης ενσωμάτωση της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ έτσι όπως ψηφίστηκε στις 11.3.2013, συμπεριλαμβάνοντας και την ταυτότητα φύλου, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου από κάθε μορφής ρητορική και πράξεις μίσους.

Εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλική αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.

Προσθήκη στο Σύνταγμα της χώρας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ως κατηγορία για την οποία απαγορεύεται κάθε διάκριση (στο πρότυπο της ευρωπαϊκής χάρτας δικαιωμάτων).

• Επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου έτσι ώστε να παρέχεται ουσιαστική ισότητα και πρόσβαση στον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ισότιμη πρόσβαση σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, παρένθετη μητρότητα, υιοθεσία και γονεϊκότητα σε LGBT ζευγάρια.

Δημόσια ενημέρωση για το νόμο 3304/2004, που απαγορεύει κάθε διάκριση στην εργασίας και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πορεία διεξάγεται αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους και στα πλαίσια της συνόδου εναλλακτικών, οικολογικών και αριστερών κινημάτων στην Αθήνα.

Για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», λόγω των συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top