Απίστευτη νέα γκάφα στις φυλακές: έδωσαν άδεια σε συνεργάτη Παλαιοκώστα-Ριτζάι και τους έφυγε!

Ήταν μαζί τους στην πτήση του ελικοπτέρου από τον Κορυδαλλό το 2006

Απίστευτη νέα γκάφα στις φυλακές: έδωσαν άδεια σε συνεργάτη Παλαιοκώστα-Ριτζάι και τους έφυγε!

Νέα απίστευτη γκάφα φαίνεται να διέπραξαν οι σωφρονιστικές αρχές, καθώς αυτή τη φορά έδωσαν άδεια σε συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι κατά την εναέρια διαφυγή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006 και όπως ήταν πολύ πιθανό, αυτός… εξαφανίσθηκε!

Πρόκειται για τον 32χρονος Σπύρο Δραβίλα, που όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», παραβίασε την άδειά του από τις φυλακές Δομοκού και αναζητείται. Tο εκπληκτικό είναι ότι αρχικά η διεύθυνση των φυλακών αρνιόταν να του χορηγήσει άδεια, αλλά ύστερα από απεργία πείνας που έκανε ο επονομαζόμενος «Καρφάκιας», τελικά του δόθηκε η άδεια, την οποία αποδείχθηκε ότι περίμενε πως και πως για να δραπετεύσει σαν... «κύριος».

Κι αυτό μάλιστα συνέβη παρότι τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στην απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 32χρονος είχε παραβιάσει ο��ταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά. Ο Δραβίλας συνελήφθη αργότερα τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο και καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2009 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι. Κατά το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς.

Όπως φαίνεται πάντως, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ουδέν διδάχθηκαν από την παρόμοια περίπτωση του επικίνδυνου κακοποιού Μακρυγιάννη, ο οποίος δραπέτευσε με παρόμοιο τρόπο, αλλά αργότερα συνελήφθη. Απορίες επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η απόδραση κρατήθηκε… κρυφή.

Η ίδια απόδραση μπορεί να έχει και μία διαφορετική διάσταση, καθώς είχαν εκδηλωθεί υπέρ του κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, με σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, ενώ του είχε στείλει επιστολή συμπαράστασης ο Τάσος Θεοφίλου, που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και στην αιματηρή ληστεία της Πάρου τον Αύγουστο του 2012. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top