Βραβεία «ανθρωπιάς» στον 7ο διαγωνισμό Εθελοντισμού Νησίδων Ποιότητας!

ΔΕΙΤΕ ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος-Μάθετε λεπτομέρειες

​Η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και το «ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ» διοργανώνουν τον 7ο διαγωνισμό Εθελοντισμού Νησίδων Ποιότητας 2013 για να βραβεύσουν το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν κάποιοι άνθρωποι που συμβάλουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας!

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει ομάδες, που δεν είναι ακόμη ευρύτερα γνωστές αλλά προσφέρουν εθελοντικό έργο ποιότητας και καινοτομικό και λειτουργούν ως πρότυπα για την κοινωνία και ειδικά για την νέα γενιά.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος;

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (MKO), καθώς και οι άτυπες ομάδες συλλογικής δράσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και στην προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και το ιστορικό του διαγωνισμού μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην σελίδα: www.kinisipoliton.gr.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 14η Ιουνίου 2013.

Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα το 2001 και το 2003 με Πρόεδρο τ��ς Ελλανόδικης Επιτροπής τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος Γεώργιο Ράλλη, ενώ τα βραβεία είχε απονείμει και τις δύο φορές ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Οι τέσσερεις επόμενοι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα το 2005, το 2007, το 2009 και το 2011 με Πρόεδρο της Ελλανόδικης Επιτροπής, για το πρώτα δύο χρόνια τον Καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και για το 2009 και το 2011 τον Καθηγητή Χειρουργικής και τ. Ιστορίας Ιατρικής κ. Στέφανο Γερουλάνο.

Τα βραβεία είχε απονείμει και τις τέσσερεις φορές ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

121350_picture_kinisi.jpg

Τι είναι οι Νησίδες Ποιότητας;

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός εθελοντικής δράσης «Νησίδες Ποιότητας» διοργανώνεται ανά διετία από το 2001 σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) με σκοπό την ανάδειξη πρωτοβουλιών και ομάδων που προσφέρουν, με το έργο που επιτελούν, θετικά κοινωνικά πρότυπα και λειτουργούν παραδειγματικά για τη δημιουργία νέων, ποιοτικών πρωτοβουλιών, στους ίδιους ή σε άλλους τομείς κοινωνικής προσφοράς.

Η προκήρυξη και παρουσίαση των νικητών γίνεται κάθε φορά από Ελλανόδικη Επιτροπή στην οποία μετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας, ενώ η απονομή των βραβείων γίνεται κατά παράδοση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι τιμή της Κίνηση�� Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία να γνωρίζει και να αναδεικνύει τέτοιες προσπάθειες που προάγουν την κοινωνία, την ποιότητα ζωής και να βραβεύει όλους εκείνους που προσφέρουν συλλογικό, πρωτοποριακό, μη ευρέως γνωστό, υψηλής ποιότητας έργο μέσα από δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top