Με μια γαρδένια στα χέρια εμφανίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Νέα έκρηξη Ζήγρα κατά Τσοχατζόπουλου: "Όλο εγώ αγόραζα κι όλα στον Άκη κατέληγαν "

Με μια γαρδένια στα χέρια εμφανίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Με μια γαρδένια στα χέρια, εκτός από το μπλε φάκελο που πάντα κρατά, κατέβηκε το πρωί από την αστυνομική κλούβα η Βίκυ Σταμάτη η οποία μετά από μέρες προσήχθη σήμερα στο δικαστήριο.΄

Ήταν θλιμμένη, με το βλέμμα κατεβασμένο στο έδαφος...


Εντωμεταξύ, την έκρηξη του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η κατάθεση του δικηγόρου Γρηγόρη Μούργελα , ο οποίος είχε παρασταθεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους που τελικά κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο δικηγόρος, που δήλωσε πολιτικός φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου, λειτούργησε ως πληρεξούσιος της εταιρίας Blue Bell , ως αντιπρόσωπος της οποίας του εμφανίστηκε το 1998, ο Νίκος Ζήγρας δηλώνοντάς του ότι η εταιρία επιθυμούσε να αγοράσει το ακίνητο της Δεινοκράτους.

"Μου ζήτησαν( ο Ζήγρας) να κάνω την μεταβίβαση των διαμερισμάτων στην Δεινοκράτους. Η μεταβίβαση θα γινόταν προς την Μπλούμπελ. Είχα καταλάβει ότι είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Μου είπε "Να σου κάνω εσένα πληρεξούσιο να το αγοράσεις εσύ για λογαριασμό της Μπλουμπελ". Εγινε το συμβόλαιο 1η Ιουνίου του 1998.

Αδηλίνη: Ποιος ήταν ο Ζήγρας για σας; Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον κ. Τσοχατζόπουλο;

Μούργελας: Τον άκη τον γνώρισα το 1991. Ηταν μία κοινωνική σχέση. Δεν ήταν φιλική σχέση, δεν βγαίναμε έξω για να φάμε. Μέσα από το περιβάλλον του γνώρισα τον κ. Ζήγρα. Η εικόνα που είχα για τον Ζηγρα ήταν ότι ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Και αυτή τη πεποίθηση που είχα είχε μία βάση.

Αδηλίνη: Είχατε καμία υποψία ότι πίσω του ήταν ο Ακης;

Μούργελας: Καμία υποψία. Το συμβόλαιο που έφτιαξα ήταν απολύτως διαφανές.

Αδηλίνη: Είχατε ποτέ συζητήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο για τον κ. Ζήγρα;

Μούργελας:Οχι

Αδηλίνη: Σήμερα τι έκτιμάτε; Εχετε κάποια κρίση να διατυπώσετε; Η αγορά αυτή πιστεύετε έγινε για τον κ. Ζήγρα ή τον κ. Τσοχατζόπουλο;

Μούργελας: Δεν θέλω να απαντήσω".

"ΠΟΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ"

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πώς βάσει στοιχείων (αγορά συναλλάγματος, τραπεζικές διαβεβαιώσεις κλπ) το ακίνητο αγοράστηκε με έμβασμα 98 εκατομμυρίων δραχμών το 1998, σε λογαριασμό του, που είχε δώσει στον κ.Ζήγρα. Αυτά, σύμφωνα με το μάρτυρα, δραχμοποιήθηκαν και κατατέθηκαν σε δυο επιταγές στον πωλητή.

Η άποψη του μάρτρυρα, έδωσε την ευκαιρία στην πλευρά Τσοχατζόπουλου να ρωτήσει εαν πήρες ποτέ στα χέρια του βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό Ζήγρα, δώθηκαν για την αγορά τπου ακινήτου. "Οχι", απάντησε γελώντας ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Εχετε σήμερα μια διαφορετική εκτίμηση των πραγμάτων από ότι το 1998;

Μούργελας: ....

Παναγιωτόπουλος: Τα 98.000.000 είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Υπήρξαν και άλλα χρήματα που δόθηκαν στους πωλητές;

Μούργελας: Δεν το ξέρω.

Παναγιωτόπουλος: Η εταιρία αυτή έκανε έναρξη εργασιών εν Ελλάδι τον Οκτώβριο του 1998. Και αγοράζει το ακίνητο τον Ιούνιο του 1998....

Παγορόπουλος (υπεράπσιση Τσοχατζό[πουλου): Σας ήρθε ποτέ βαλίτσα στο γραφείο με 80.000.000 δρχ

Μούργελας: Ποτέ. Η αγορά έγινε με επιταγές. Το επιβεβαιώνει η τράπεζα, έγινε με συνάλλαγμα.

Πρόεδρος: Το θέμα είναι ποιος κατέθεσε τα χρήματα. Αυτό πρέπει να δούμε.

Μάλιστα το δικαστήριο ζητησε απο το μάρτυρα μέχρι γτην επόμενη εβδομάδα να έχει ζητήσει τα παραστατικά απο την τραπεζα και να τα προσκομίσει στην διαδικασία.

ΕΚΡΗΞΗ ΖΗΓΡΑ

Ο κ.Ζήγρας οργισμένος ζήτησε το λόγο και έκανε ερωτήσεις στον μάρτυρα:

ΖΗΓΡΑΣ: Μήπως σας γνώρισα στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου που κάνατε συσκέψεις ;

Πρόεδρος : Δηλώνατε κάτοικος Γερμανίας;

Ζήγρας: Ετσι μου είπαν να δηλώσω.....

Πρόεδρος: Πότε ιδρύθήκε η Μπλουμπελ;

Ζήγρας: Το 1997.

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το Δ.Σ της Μπλούμπελ;

Ζήγρας: Δεν το θυμάμαι. Εγώ δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αγοράσω το ακίνητο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε να πάω στον Μούργελα. Εγώ δεν πήγα στον Μούργελα. Μου είπε ο Τσοχατζόπουλος ότι θα αγοράσουμε ένα ακίνητο. Ηταν παρών ο Μούργελας. Τότε ο κ. Μουργελας είπε να κάνουμε μία οφ-σορ

Πρόεδρος: Και άλλη οφ-σορ; Κύριε Μούργελα έγιναν αυτά;

Μούργελας: Οχι

Ζήγρας: Ποιός μεσολάβησε για την αγορά του ακινήτου; Ας μας το πεί επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλόμας; Για όνομα του Θεού! Ολο αγόραζε ο Ζήγρας αλλά όλα πήγαιναν στον Ακη Τσοχατζόπουλο!

Πρόεδρος: Πως τα θυμάστε όλα όλα αυτά; Εδώ δεν θυμάστε ποιά ε'ίναι τα μέλη του ΔΣ της Blue Bell.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top