Δίκη Άκη: «Πόλεμο» εναντίον του, για το ακίνητο της Κεφαλληνίας, κατήγγειλε επιχειρηματίας

«Δεχόμουν αφόρητες πιέσεις» σημείωσε

Δίκη Άκη: «Πόλεμο» εναντίον του, για το ακίνητο της Κεφαλληνίας, κατήγγειλε επιχειρηματίας

Αφόρητες πιέσεις και πόλεμο «που δεν έχει ξαναζήσει» δέχθηκε το 2000 ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μουσικής σκηνής, που μίσθωνε το ισόγειο του ακινήτου της οδού Κεφαλληνίας, προκειμένου να το εγκαταλείψει αφού το αγόρασε η TORCASO, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.

O μάρτυρας Ευάγγελος Κατσάνος περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια εικόνα «τρομακτικού πολέμου», με συνεχείς ελέγχους του ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών, όταν η εξωχώρια εταιρεία, με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη το Νίκο Ζήγρα, πήρε το εν λόγω ακίνητο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας, αρχικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της TORCASO η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, και μετά ήρθε σε επαφή μαζί του ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ περιέγραψε ως «γενικό κουμανταδόρο» τον Νίκο Ζήγρα. «Τα κουτσομπολιά στη γειτονιά έλεγαν από τότε ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγόραζε ακίνητα στη γειτονιά», ανέφερε ο κ. Κατσάνος.

«Ακουγόταν τότε έντονα ότι αγοράζει η οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Μου ζήτησαν να φύγω από το ακίνητο. Πρώτη φορά έζησα στη ζωή μου τέτοιο πόλεμο. Μου έστελναν συνεχώς το ΣΔΟΕ και το υγειονομικό. Μέσα μου σήμερα πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο» κατέθεσε ο κ. Κατσάνος, ο οποίος έδειξε τον Αστέριο Οικονομίδη (ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon) ως εκπρόσωπο της Torcaso.

Όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, με αφορμή την κατάθεση Κατσάνου, ξέσπασε έντονη αντιδικία μεταξύ του Νίκου Ζήγρα και του Αστέριου Οικονομίδη.
«Εγώ ήξερα από πού έπαιρνα λεφτά. Έπαιρνα από τον κ. Ζήγρα. Τον ήξερα ως εκπρόσωπο ξένων επενδυτών. Ήρθε σε επαφή με την Arcon, και το είδα ως καλή ευκαιρία για την εταιρεία μου» απάντησε ο κ. Οικονομίδης δείχνοντας με τη σειρά του προς τη μεριά του ξαδέρφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα.

«Ο Οικονομίδης είχε το πλάνο. Το συζητούσε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Παίρναμε λεφτά και αυτός έδινε μία πρόχειρη απόδειξη» απάντησε ο κ. Ζήγρας και αποκρινόμενος στον κ. Οικονομίδη είπε: «Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος;».

«Με τον Τσοχατζόπουλο είχα μόνο δυο επαφές. Ο Ζήγρας δεν άφησε να φανεί ότι είναι πίσω του ο Άκης» απάντησε ο κ. Οικονομίδης, για να πάρει το λόγο εκ νέου ο κ. Ζήγρας: «Ψέματα κ. Πρόεδρε. Ερχόταν στο γραφείο και του άνοιγε τα πλάνα ο Άκης και του έδινε χρήματα. Του έκοβε μια απόδειξη στο όνομα μου για να μην φαίνεται αυτός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top