Δείτε πως κατάντησε ο στρατιώτης Μάνινγκ μετά από 3 χρόνια στο κελί χωρίς ΗΛΙΟ

Σοκάρει η ΦΩΤΟ με τον άνθρωπο που διέρρευσε απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ

 Δείτε πως κατάντησε ο στρατιώτης Μάνινγκ μετά από 3 χρόνια στο κελί χωρίς ΗΛΙΟ

Μια φωτογραφία του κρατούμενου Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του ανθρώπου που κατηγορείται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ (υπόθεση Wikileaks), κάνει το γύρο του κόσμου και εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του.

kratoumenos.jpg

Ο Μπράντλεϊ μετά από τρία χρόνια στη φυλακή είναι αγνώριστος …. και εμφανώς καταβεβλημένος ..... Και πώς να μην είναι αφού εδώ και περίπου 1095 ημέρες περνάει 23 ώρες το 24ωρο σε ένα κελί 1.80 επί 2.40, χωρίς παράθυρο και φυσικό φωτισμό (μοναδική πηγή φωτός μία λάμπα φθορίου), ενώ κάθε πέντε λεπτά ελέγχεται από φρουρούς. Επιπλέον, τη νύχτα τον υποχρεώνουν να κοιμάται γυμνός, καθώς ο στρατός έκρινε ότι ακόμη και το λάστιχο του εσωρούχου του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο για να βλάψει τον εαυτό του.130603050430_bradleymanning.jpg

Την φωτογραφία του Μάνιγκ να καταφτάνει στο Fort Meade του Μέριλαντ, για να παραστεί στη δίκη του, σχολίασε μέχρι και ο Τζιμ Ρόμπερτς, executive editor του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters , εκφράζοντας την έκπληξη του στο Twitter για τον ταλαιπωρημένο Μάνινγκ.

Ντυμένος με την στρατιωτική του στολή και με στρατιωτικό κούρεμα, ο Μάνινγκ εμφανίστηκε στην μικρή αίθουσα του στρατοδικείου έξω από την Ουάσινγκτον και κάθισε ανάμεσα στους τρεις δικηγόρους του.

Ο 25χρονος μπορεί να τιμωρηθεί και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν τελικά καταδικαστεί με την κατηγορία της προδοσίας και της υποβοήθησης του εχθρού.

Υπενθυμίζουμε πως Μάνινγκ είχε συλληφθεί στις 26 Μαΐου του 2010 στο Κουβέιτ και έκτοτε κρατείται έγκλειστος σε στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας (ναυτική βάση του Quantico) στην Βιρτζίνια. Τότε ο Μπράντλεϊ ήταν άλλος άνθρωπος..

manning.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top