Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στους ναυτεργάτες

Διαβάστε αναλυτικά

Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στους ναυτεργάτες

Πρώτη δημοσίευση:09:40

Κανονικά πραγματοποιούνται εδώ και λίγη ώρα τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι ναυτεργάτες που εμπόδιζαν την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων ως διαμαρτυρία για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από έξι εταιρείες έλαβαν διαβεβαιώσεις πως οι οφειλές θα αποπληρωθούν.

afd1.jpg

Νωρίτερα, όπως αναλυτικά αναφέραμε στο star.gr, οι ναυτικοί είχαν προχωρήσει σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ναυτεργάτες είχαν συγκεντρωθεί από τις 6 το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό, εμποδίζοντας τον απόπλου ιπτάμενων δελφινιών καθώς και την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων στο πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» για την Αίγινα.

Στόχος της κινητοποίησης όπως έλεγαν ήταν να ασκήσουν πίεση προς τους ακτοπλόους να δώσουν τα χρήματα π��υ οφείλουν στα πληρώματα τους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία είναι απλήρωτο για 5-6 μήνες.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ στις εταιρίες γίνεται προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα, ο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), έχει στείλει επιστολή από χθες, όπου ζητά από την ΠΝΟ, να αναστείλει κάθε συνδικαλιστική δράση μέχρι το τέλος Ιουνίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να καταβάλουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων, διαβεβαιώνοντας πως οι εταιρείες μέλη που οφείλουν χρήματα στους ναυτικούς θα εκπονήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων.

Βίντεο ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top