Μη σκέφτεσαι συνοικέσια και Χρυσά Κουφέτα! Αρκεί ένα ΚΛΙΚ για να βρεις το ιδανικό ταίρι!

Μεγάλη αμερικανική έρευ��α για....ευτυχισμένους γάμους!

​Είσαι στην ηλικία των 30+, είσαι μόνη ή μόνος και ψάχνεις ταίρι για γάμο; Μην περιπλανιέσαι αδίκως από μπαρ σε μπαρ και μην αναλώνεσαι σε κουβέντες για προξενιά και γνωριμίες, η λύση είναι κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι και τα χέρια σου!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το λάπτοπ ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σου και να ξεκινήσεις τις διαδικτυακές γνωριμίες, οι οποίες όπως λένε οι επιστήμονες έχουν happy end που οδηγεί σε ευτυχισμένους γάμους!

meeting-online-leads-happier-longer-marriage-but-theres-a-catch.jpg

Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα, (μελετήθηκαν πάνω από 19.100 άνθρωποι που είχαν παντρευτεί μεταξύ των ετών 2005 – 2012), το online ζευγάρωμα φαίνεται να έχει - στατιστικά τουλάχιστον - καλύτερη έκβαση στο μέλλον από μια παραδοσιακή γνωριμία.

Όπως διαπιστώθηκε, περισσότεροι από το ένα τρίτο των γάμων (35%) είχαν ξεκινήσει έπειτα από online γνωριμία, σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από τις γνωριμίες στη δουλειά, το σχολείο ή μέσω φίλων.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους!

Οι αιτίες, που κάνουν τις online γνωριμίες τόσο πετυχημένες, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ισχυρά κίνητρα για γνωριμία που έχουν όσοι αναζητούν σύντροφο στο Διαδίκτυο, τη δυνατότητα να τον ��τσεκάρουν» με διάφορους τρόπους εκ των προτέρων, καθώς και τη μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρει το Ίντερνετ, όπου μπορεί κάποιος να βρει ένα τ��ίρι που του «πάει» περισσότερο.

Ο (διαδικτυακός) τόπος συνάντησης

Οι περισσότερες αρχικές επαφές (45%) γίνονται μέσω των ειδικών ιστότοπων όπως το eHarmony.com, το Yahoo Personal ή το Match και οι περισσότεροι που αναζητούν online γνωριμίες (συχνά με σοβαρό σκοπό!), είναι 30 έως 40 ετών. Όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, συνήθως έχουν εισόδημα άνω του μέσου όρου και είναι πιο μορφωμένοι.

Σύμφωνα με την έρευνα πάντως, οι πιο αποτυχημένοι γάμοι είναι όσοι ξεκίνησαν από μια γνωριμία σε μπαρ ή σε κάποιο «τυφλό» ραντεβού.

Διχασμένοι οι επιστήμονες

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι γενικά πιο ειλικρινείς από το αναμενόμενο στις online γνωριμίες τους και τα πιο συνηθισμένα ψεματάκια αφορούν το βάρος και το ύψος τους.

Πάντως άλλοι ψυχολόγοι δήλωσαν επιφυλακτικοί για τα συμπεράσματα της νέας έρευνας και αναμένουν να επιβεβαιωθεί από άλλες μελέτες.

Η συγκεκριμένη έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top