ΣΟΚ στην Πάτρα: Χαροπαλεύει 11χρονη που έπεσε σε κώμα ενώ έβλεπε τηλεόραση

Στην Εντατική το άτυχο κοριτσάκι- Ελπίζουν σε ένα θαύμα οι γιατροί

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μία οικογένεια στην Πάτρα από την Κυριακή το απόγευμα, όταν η 11χρονη κόρη έπεσε λιπόθυμη την ώρα που παρακολουθούσε αμέριμνη τηλεόραση. Η ιστορία της έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και όλο το πανελλήνιο.


Μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτε δεν προμήνυε ότι οι ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας θα μετατρέπονταν σε εφιάλτη. Η 11χρονη Σάρα που έδειχνε υγιέστατη και υπερδραστήρια πλέον δίνει μάχη για τη ζωή της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ λόγω εκτεταμένης αιμορραγίας στον εγκέφαλο.

Η κατάσταση φαίνεται πως προήλθε από ανεκδήλωτη, μέχρι την τραγική στιγμή, δυσπλασία των αγγείων. Γενετική ανωμαλία η οποία μπορεί να μην εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το κοριτσάκι από την Αλβανία έχασε τις αισθήσεις του η οικογένειά του ειδοποίησε αμέσως ΕΚΑΒ, το οποίο και τη μετέφερε αρχικώς στο Καραμανδάνειο που εφημέρευε. Οι γιατροί που την υποδέχτηκαν διαπίστωσαν την άσχημη κατάστασή της κι αφού τη διασωλήνωσαν, το παιδί διακομίστηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

«Οταν το κοριτσάκι ήρθε σ' εμάς, το σταθεροποιήσαμε κι εν συνεχεία του κάναμε επείγουσα μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστώσουμε το αίτιο της κατάστασής του. Δυστυχώς ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη εικόνα, καθώς ο εγκέφαλος, λόγω αιμορραγίας, είχε πλημμυρίσει στο αίμα» περιγράφει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Η κατάσταση της μικρής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι οποίοι πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα...

Κάντε κλικ και ακούστε τι λέει ο τραγικός πατέρας...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top