Πέθανε στο Νυμφαίο ο γηραιότερος αρκούδος στον κόσμο

O συμπαθέστατος Ανδρέας είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ

Πέθανε τελικά ήρεμος στο Νυμφαίο ο αρκούδος – θρύλος του καταφυγίου του «Αρκτούρου».

Ο Ανδρέας, είχε σπάσει όλα τα ηλικιακά κοντέρ, φτάνοντας τα 50 χρόνια, ηλικία που δεν έχει καταγραφεί σε καμιά άλλη αρκούδα στον κόσμο. Ήταν το πρώτο αρσενικό που κατοίκησε το Καταφύγιο του «Αρκτούρου» το 1993 και ήταν ο πιο γηραιός κάτοικός του καθώς και όλων των Καταφυγίων Άγριας Ζωής του κόσμου.

Όλα αυτά τα χρόνια, τον είχαν «υιοθετήσει» ούτε ένας, ούτε δύο αλλά… 300 περίπου πολίτες υποστηρίζοντας έτσι την προσπάθεια της οργάνωσης να τον κρατήσει στη ζωή με επάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και εντατική κτηνιατρική παρακολούθηση.

Η αρκούδα σύμβολο αποτέλεσε έμπνευση για λούτρινο παιχνίδι και για παιδικό βιβλίο ενώ τα τελευταία 10 χρόνια απολάμβανε δικό της διαμέρισμα στη δασική έκταση του Καταφυγίου προκειμένου να μην ενοχλείται ούτε από τις άλλες αρκούδες αλλά ούτε και από τους επισκέπτες.

Ο Ανδρέας κατασχέθηκε τον Ιανουάριο του 1993 από αρκουδιάρη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ήταν υποσιτισμένος, αφού το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 90 κιλά, φοβισμένος και σε άθλια φυσική κατάσταση.

Είχε αλυσίδα περασμένη με δυο χαλκάδες που του τρυπούσαν τη μύτη, θαμπό και μαδημένο τρίχωμα και κατεστραμμένη όραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top