SOS από το νοσοκομείο Πύργου: «Λειτουργούμε επικίνδυνα» λένε οι γιατροί

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

SOS από το νοσοκομείο Πύργου: «Λειτουργούμε επικίνδυνα» λένε οι γιατροί

Με τα πιο μελανά χρώματα, περιέγραψαν την Πέμπτη οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του «Ανδρέας Παπανδρέου» τους θερινούς μήνες, προειδοποιώντας ότι αν η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα χαθούν ζωές!

Μοναδική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την ολοκλήρωση της θητείας των ειδικευομένων, της συνταξιοδότησης γιατρών και νοσηλευτών και της μη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, δεν είναι άλλη, όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά ανέφεραν, από την άμεση ανάληψη καθηκόντων στον πυλώνα υγείας του Νομού από τους Γενικούς και Αγροτικούς Ιατρούς των Κέντρων Υγείας!

Μια πρόταση, που είχε γίνει και πριν μερικούς μήνες από τον Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις περιοχές όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Μάλιστα, οι γιατροί ζήτησαν από όλους τους Ηλείους στήριξη και τόνισαν πως «οι Δήμαρχοι, δεν έχουν δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας!».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κοσμάς Αλεξίου και το μέλος Νίκος Χαροκόπος, όσο και οι Διευθυντές του Χειρουργικού Βαγγέλης Παπαγεωργίου και του Ουρολογικού τομέα Θάνος Γιαννόπουλος, επανέφεραν το θέμα του υγειονομικού χάρτη και της ανάγκης ύπαρξης ενός Νοσηλευτικού Ιδρύματος στην Ηλεία που θα παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη στους Ηλείους.

«Επικίνδυνη λειτουργία»

«Έχουμε φτάσει σε επίπεδο τέτοιο που όχι μόνο οι εφημερίες δεν είναι ασφαλείς αλλά το σύνολο της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου είναι επικίνδυνη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κοσμάς Αλεξίου προσθέτοντας ότι όλα τα προβλήματα έχουν επανειλημμένα επισημανθεί στην Διοίκηση και την 6η ΥΠΕ χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί οι απαιτούμενες λύσεις.

«Η θητεία των ειδικευομένων λήγει και οι θέσεις τους δεν αναπληρώνονται ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα συνταξιοδοτηθεί και μια σειρά συναδέλφων. Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη μείωση του προσωπικού με αποτέλεσμα μια σειρά βασικών κλινικών και τμημάτων να αδυνατεί να εφημερεύσει με ασφάλεια. Παράλληλα, αν συνδέσουμε αυτά τα προβλήματα με τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού (στους οποίους οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες) δημιουργείται μια επικίνδυνη λειτουργία τόσο για εμάς που καλούμαστε να δουλέψουμε σε συνθήκες «λάστιχο» όσο και για τους ασθενείς που δεν θα βρίσκουν γιατρειά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top