Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε καιρούς κρίσης!

ΔΕΙΤΕ τι ψάχνουν οι εργοδότες

​Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της ManpowerGroup για το 2013, οι 10 θέσεις στις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργοδότες τις μεγαλύτερες δυσκολίες για να τις καλύψουν είναι:

1. Επαγγελματίες Πωλητές

2. Υψηλόβαθμα Στελέχη

3. Τεχνικοί

4. Προσωπικό Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Πελατών

5. Εξειδικευμένοι Τεχνίτες

6. Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα

7. Προσωπικό ΙΤ

8. Προσωπικό για Διοικητική και Γραμματειακή Υποστήριξη

9. Διευθυντές Πωλήσεων

10. Μηχανικοί

manpower-thumb-medium.jpg
Σύμφωνα με την έρευνα, λ��μβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό ανεργίας, που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό, αυξημένο κατά 14% μονάδες, σε σχέση με πέρυσι και 3% πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, καταδεικνύει το συνεχιζόμενο σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας (60%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (25%) και διαθέσιμων υποψηφίων (17%), που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών.

Η ετήσια έρευνα της ManpowerGroup, με θέμα την έλλειψη ταλέντου, πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε 42 χώρες από όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 38.000 εργοδότες.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην έρευνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 εργοδοτών από όλους τους τομείς της οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top