Βαθιά οδύνη: Πέθανε καθηγητής στο Αιγάλεω κατά την διάρκεια των πανελλαδικών!

Σωριάστηκε στην αίθουσα μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του καθηγητή Γιώργου Θανόπουλου, ετών 55 που πέθανε κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων στο 35ο βαθμολογικό κέντρο του Αιγάλεω!

Ο άτυχος καθηγητής ήταν συντονιστής των μαθηματικών και δίδασκε μαθηματικά στο 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου!

Παρότι δεν έγινε γνωστή η αιτία του τραγικού περιστατικού, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αν υπήρχε γιατρός στο βαθμολογικό κέντρο, ίσως ο άτυχος άνδρας να μπορούσε να σωθεί.

Το απόγευμα της 21ης Μαΐου πήγε στο βαθμολογικό κέντρο του Αιγάλεω για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως συντονιστής.

Λίγο αργότερα λιποθύμησε μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του που ειδοποίησαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Αν και έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης του μέχρι τη μεταφορά του στο κρατικό νοσοκομείο Νικαίας, δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να φροντίσει για την παρουσία γιατρού σε όλα τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας.

ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη βαθιά οδύνη όλων των εκπαιδευτικών για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου μας... Μαθηματικού στο 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Ο συνάδελφος ήταν συντονιστής των μαθηματικών στο 35ο Βαθμολογικό Κέντρο του Αιγάλεω. Στις 21-5-13 μετά την προγραμματισμένη ενημέρωση των μαθηματικών, που έκανε ο ίδιος, σωριάστηκε στην αίθουσα μπροστά στα μάτια όλων των μαθηματικών.

Αμέσως έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης μέχρι την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου δυστυχώς κατέληξε.
Στο βαθμολογικό κέντρο, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα της Ελλάδας, δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, που ίσως να έσωζαν τη ζωή του συναδέλφου.

Υπενθυμίζουμε ότι ή παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη τόσο στα εξεταστικά κέντρα που διαγωνίζονται οι ��αθητές μας, αλλά και στα Βαθμολογικά που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει για την παρουσία γιατρού σε όλα τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας. Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία. Ας ασχοληθεί επιτέλους η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με ένα άλλο θέμα εκτός από το πώς θα χειραγωγεί και θα επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top