Κραυγή αγωνίας από τους γονείς της 21χρονης που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στα Μάλια!

Συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της – Διεκόπη η δίκη για μια ώρα

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς της 21χρονης που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στα Μάλια!

Τρία χρόνια μετά το αιματηρό συμβάν των Μαλίων, οι γονείς της άτυχης κοπέλας ζητούν απαντήσεις.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθισε την Τρίτη ο νεαρός Βρετανός, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 21χρονης φίλης του.

Το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα και θα συνεχιστεί με την κατάθεση του γιατρού στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή την αδικοχαμένη κοπέλα αλλά δεν τα κατάφερε!

Μάλιστα σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος της οικογένειας της Τσέλσι Χάιντμαν, Αχιλλέας Κυριάκου, μετέφερε όλη την αγωνία των γονιών της κοπέλας, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στο παιδί τους.

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της μητέρας της αδικοχαμένης κοπέλας. Όπως αποκάλυψε, σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, έστειλε γράμμα στον γαμπρό της μέσα στη φυλακή ζητώντας του να μάθει τι πραγματικά ��γινε, λέγοντας πως αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει. Ωστόσο, πότε δεν πήρε απάντηση...

Στη γραπτή ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, αναφέρεται:

«Η οικογένεια θέλει να δικαιωθεί η μνήμη της Τσέλσι και να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο παιδί της μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε, καθώς και γιατί δεν μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Η οικογένεια γνωρίζει πως ο κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει 4 ημέρες πριν το θάνατό της, κάτι που προκύπτει και ιατροδικαστικά και γνωρίζει επίσης ότι αυτές οι 4 ημέρες ήταν μαρτυρικές για τη Τσέλσι με αφόρητους πόνους και με χολική περιτονίτιδα

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Βρετανού, Γιώργος Πυρομάλλης, σε δηλώσεις του, υπογραμμίζει ότι ο πελάτης του είναι αθώος κάτι, που όπως είπε, θα αποδειχθεί από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων και τις καταθέσεις γιατρών και μαρτύρων, προσθέτοντας ότι η άτυχη κοπέλα έφερε χτυπήματα 10 ημερών και πως παρά τις πιέσεις του πελάτη του και φίλων τους, η ίδια αρνούνταν να πάει στο νοσοκομείο.

Καταπέλτης ήταν η κατάθεση της ιατροδικαστή, κ. Ελπίδας Σπανουδάκη που έκανε τη νεκροψία.

Όπως είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ατύχημα:

«Ο θάνατός της οφείλεται σε χτύπημα, λόγω ξυλοδαρμού. Δεν μπορεί να επήλθε ο θάνατος παρά μόνον μετά από στοχευόμενο χτύπημα, μετά από καυγά», πρόσθεσε.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια στα Μάλια όπου διέμενε το νεαρό ζευγάρι, συνδυάζοντας διακοπές και εργασία. Η σχέση τους, όπως αναφερόταν, ήταν σοβαρή και μάλιστα οι οικογένειες τους ήταν ενήμερες.

Η άτυχη Τσέλσι, είχε διακομιστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος επήλθε μετά από τραυματική ρήξη του παγκρέατος. Η ρήξη αυτή εκτιμάται ιατροδικαστικά ότι επήλθε από χτύπημα, ενδεχομένως κλωτσιά.

Ο Βρετανός αρνείται ότι χτύπησε την κοπέλα του και ισχυρίζεται ότι δέκα ημέρες πριν επέλθει το μοιραίο, η Τσέλσι είχε χτυπήσει αλλά δεν ζήτησε εγκαίρως ιατρική βοήθεια.

Την τελευταία φορά, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί καθώς υπήρξε αίτημα τόσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής όσο και από την πλευρά της υπεράσπισης για την κλήτευση και εξέταση στο δικαστήριο της ιατροδικαστού που συνέταξε το επίμαχο πόρισμα.

Όπως είχαν υπογραμμίσει, χωρίς την εξέταση της δε θα μπορούσε να διεξαχθεί δίκη.

Το αίτημα της αναβολής έγινε δεκτό, ενώ το δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του νεαρού Βρετανού από την Ελλάδα με την προϋπόθεση της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 15.000 ευρώ.

Η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Βρετανικών ΜΜΕ που δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με απεσταλμένο από την Αγγλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top