Υπάρχει τελικά μαγνητική καταιγίδα;-Ποια η αλήθεια για τους κινδύνους στον ανθρώπινο οργανισμό

Το 2013 είναι μια χρονιά που ο Ήλιος είναι στο μέγιστο των διαταραχών

​Μαγνητική καταιγίδα ήταν και πέρασε!

Μπορεί οι επιστήμονες να έχουν σημάνει «Πορτοκαλί» συναγερμό για την μαγνητική καταιγίδα που έρχεται σήμερα αλλά ο Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής στο Παν��πιστήμιο Αθηνών, κύριος Γιάννης Δαγκλής επεξήγησε τον βαθμό επικινδυνότητας:

«Ίσως να σας απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει μαγνητική καταιγίδα ούτε σήμερα, ούτε αύριο! Απλώς το 2013 είναι η χρονιά με ιδιαίτερη έξαρση στη δραστηριότητα του Ήλιου. Επομένως υπάρχει γενικά κίνδυνος, επειδή ο Ήλιος είναι στο μέγιστο των διαταραχών του. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε μια περίοδο, η οποία έχει κινδύνους».

Τι είναι η μαγνητική καταιγίδα

Η μαγνητική καταιγίδα δημιουργείται στην Γη όταν κάποια πολύ ισχυρή διαταραχή από τον Ήλιο διαδοθεί στο διάστημα και χτυπήσει τη Γη με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάξουν οι ιδιότητες του μαγνητικού πεδίου!

Μάλιστα, ο κύριος Γιάννης Δαγκλής θέλοντας να εφησυχάσει τ��ν κόσμο είπε: «Πράγματι στις 22 Μαΐου έγινε μια ηλιακή έκρηξη αλλά δεν ήταν από αυτές που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε!»

Τόνισε, ακόμα ότι: «Η μαγνητική καταιγίδα έφτασε στη Γη, είχε επίδραση αλλά όχι σε βαθμό που να φοβόμαστε!»

Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία, εκείνοι που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί επειδή «η καρδιά λειτουργεί με ηλεκτρικούς παλμούς», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Καθηγητής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top