Άνω Πετράλωνα: Μπράβοι της νύχτας πουλούν προστασία και καίνε σπίτια στα Πετράλωνα

Για απειλές, μολότοφ, και κλίμα εκφοβισμού μιλούν οι κάτοικοι

Άνω Πετράλωνα: Μπράβοι της νύχτας πουλούν προστασία και καίνε σπίτια στα Πετράλωνα

Μπορεί από πολλούς τα Άνω Πετράλωνα να θεωρούνται ως ια από τις πιο in περιοχές της πόλης, με πολλούς να τα αποκαλούν «η Ibiza της Αθήνας», αλλά οι κάτοικοι της περιοχής δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι.

Η άλλοτε ήσυχη, παραδοσιακή γειτονιά, έχει γίνει το βασίλειο της αυθαιρεσίας και της ανομίας, από μπράβους της νύχτας, που σύμφωνα με τους κατοίκους, θέλουν να κάνουν την περιοχή «νέο Γκάζι», με αποτέλεσμα να εκφοβίζουν, να απειλούν, και πολλές φορές να προχωράνε και σε... τρομοκρατικές δράσεις με όσους κατοίκους διαμαρτύρονται.

Από τη μια είναι οι επιχειρηματίες των νυχτερινών μαγαζιών, και από την άλλη είναι οι μπράβοι της νύχτας. Στη μέση, οι κάτοικοι που πρέπει να ανέχονται την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια, και τη δυνατή μουσική μέχρι τα ξημερώματα.

Αν και συνήθως το ξεκαθάρισμα λογαριασμών γίνεται μεταξύ των επιχειρηματιών, πολλές φορές παράπλευρες απώλειες είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, που αν τολμήσουν να βγάλουν «γλώσσα», ίσως δουν καμία μολότοφ σπίτι τους!

Απειλές και χτυπήματα, αρχικά θεωρήθηκαν συμπτώσεις. Αλλά στην πορεία πολλαπλασιάστηκαν, αφού έξι οικογένειες της περιοχής που έμεναν σε τρία διώροφα σπίτια, δέχθηκαν χτυπήματα με μολότοφ ή βενζίνη από τους νονούς της νύχτας.

Γι΄αυτό και οι κάτοικοι, έχοντας φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δημιούργησαν μια «Επιτροπή Κατοίκων» προκειμένου μέσω δικηγόρου ο οποίος τους εκπροσωπεί, να εφαρμοστούν επιτέλους οι θεσμοί.
​​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top