Έκλεψαν 3.000 αυτοκίνητα στην Αττική και τα έκαναν ανταλλακτικά!!!

Το ηγετικό μέλος της οργάνωσης είχε σα "βιτρίνα" επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών

Έκλεψαν 3.000 αυτοκίνητα στην Αττική και τα έκαναν ανταλλακτικά!!!

Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα κλοπών αυτοκινήτων στην Αττική, που δρούσε τα τελευταία 4 χρόνια. Είχαν κλέψει περίπου 3.000 αυτοκίνητα τα οποία μέσα σε λίγες ώρες τα έκαναν ανταλλακτικά και τα προωθούσαν στην αγορά κατόπιν παραγγελιών.

Για το περιστατικό προχώρησε σε ανακοινώσεις και ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χρήστος Παρθένης. «Μετά από μεθοδικές έρευνες, από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύ��υνση Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα αποσυναρμολογούσε και διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ στην χρονική διάρκεια αυτών των ετών είχαν κλαπεί και αποσυναρμολογηθεί πάνω από 3.000 οχήματα.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης (22.05.2013) στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, συνολικά 10 άτομα (3 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος ημεδαπός, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμα τέσσερις ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση την τελευταία περίπου τετραετία και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και την ίδια πάντα μεθοδολογία.

Πιο συγκεκριμένα, το ηγετικό μέλος της οργάνωσης (ο 32χρονος συλληφθείς ημεδαπός), είχε στην ιδιοκτησία του επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων στην περιοχή Σκαλιστήρι στα Ανω Λιόσια. Τη συγκεκριμένη επιχείρηση χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων.

Στη συνέχεια, τα κλεμμένα οχήματα, πάντα υπό την καθοδήγηση του 32χρονου, μεταφέρονταν από τα ίδια άτομα στη μάντρα του στα Ανω Λιόσια, χρησιμοποιώντας άλλα οχήματα ως προπομπούς για να ελέγχουν τη διαδρομή και το δρομολόγιό τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όταν προσέγγιζαν σε αυτή, μέσω ενός αδιέξοδου χωματόδρομου, έσβηναν τα φώτα τους και φτάνοντας στο σημείο εισόδου, όπου υπήρχε ασφαλισμένη μεταλλική πόρτα, πραγματοποιούσαν ηχητικό σινιάλο, προκειμένου να τους επιτραπεί η πρόσβαση. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κάθε βράδυ εισέρχονταν με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία στην επιχείρηση, περίπου 2 έως 5 αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες των κλεμμένων οχημάτων είτε παραλαμβάνονταν από τα άτομα που τα μετέφεραν είτε καταστρέφονταν επί τόπου με τη χρήση οξυγόνου από τους εργαζομένους στη μάντρα, πάντα υπό τις οδηγίες του συλληφθέντα ημεδαπού «εγκέφαλου». Παράλληλα, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων από τα οχήματα, είτε τους «έσβηναν» και πάλι με τη χρήση οξυγόνου.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν τμήματα και εξαρτήματά τους, όπως ρόδες, καθίσματα, ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες, πόρτες και άλλα ανταλλακτικά και τα διέθεταν προς πώληση. Επισημαίνεται ότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παράνομη δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη χρονική διάρκεια της οποίας, πάνω από 3.000 οχήματα έχουν κλαπεί, αποσυναρμολογηθεί και πωληθεί ως ανταλλακτικά. Τις τελευταίες μόνο ημέρες, κλάπηκαν και διαλύθηκαν συνολικά 14 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων του 32χρονου στα Ανω Λιόσια και στην οικία του στη Δροσιά Αττικής, καθώς και στους υπόλοιπους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(8) οχήματα και (1) δίκυκλο,(1) ηλεκτρονικό τσιπ το οποίο θέτει σε λειτουργία κινητήρες οχημάτων και (50) κινητήρες διαφόρων τύπων.Επίσης, κατασχέθηκε πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων, όπως : (160) μπαταρίες οχημάτων, (281) ζαντολάστιχα, (70) ημιαξόνια, (175) πόρτες,(60) πορτμπαγκάζ, (30) φανάρια, (20) καπό, (40) εξατμίσεις, (27) καθρέπτες, (35) αντλίες βενζίνης, (20) προφυλακτήρες, (25) ψυγεία, (18) ντεπόζιτα διαφόρων τύπων, (6) τιμόνια με κρεμαργιέρες, (21) radio-CD, (1) πλαίσιο αυτοκινήτου, (13) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας ελληνικών και ξένων Αρχών και (6) μονές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών και ξένων Αρχών.Επιπλέον, κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των (4.435) ευρώ και των (179) δολαρίων, (2) επιταγές τραπεζών συνολικού ύψους 1.800 ευρώ, (11) γραμμάτια συνολικού ύψους 16.000 ευρώ, (1) μπλοκ δελτίων ποσοτικής παραλαβής υπό στοιχεία της εν λόγω επιχείρησης, (2) μπλοκ Τιμολογίων αγοράς, (19) μπλοκ δελτίων αποστολής, (9) μπλοκ τιμολογίων πωλήσεων, (1) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, (2) βιβλιάρια καταθέσεων, (3) ημερολόγια με χειρόγραφες σημειώσεις, (9) βιβλία αγορών διαφόρων ετών, (1) ελληνική άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, (1) πινακίδα και (1) άδεια κυκλοφορίας κλεμμένου οχήματος και (11) κινητά τηλέφωνα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της οργάνωσης, περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της παράβασης του Νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top