Βάρη: 49χρονος κατηγορείται για «πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών

Στο σπίτι του βρέθηκε πλήρης ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Βάρη: 49χρονος κατηγορείται για «πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών

Ακόμα μία περίπτωση «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περιοχή της Βάρης Αττικής.

Σε βάρος 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου και διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σε συνδυασμό με την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος, από το Σεπτέμβριο του 2012, είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή - διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και «διαμοίραζε», μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών, σε χρήστες, που κατείχαν αντίστοιχα, ειδικές ψηφιακές δορυφορικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Μάλιστα στο σπίτι του βρέθηκε πλήρης ηλεκτρονικός εξοπλισμός ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας δρομολογητής modem-router και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 49χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top