ΑΥΤΕΣ είναι οι νέες ταινίες γνησιότητας στα φάρμακα

ΤΕΛΟΣ το «πάρτι» με τις εικονικές συνταγογραφήσεις!

ΑΥΤΕΣ είναι οι νέες ταινίες γνησιότητας στα φάρμακα

​Αυτές είναι οι νέες ταινίες γνησιότητας που θα έχουν πλέον όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά!

thuyrthyauw.jpg
Την Πέμπτη τις παρουσίασε το υπουργείο Υγείας και θα τις φέρουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο «πάρτι» με τις εικονικές συνταγογραφήσεις!

Η διαφορά τους με τις παλιές θα είναι ότι έχουν υδατογράφημα για να μην μπορούν να αντιγραφούν και ο συριακός αριθμός, ο οποίος αναγράφεται στη βάση του κουπονιού που μένει πάνω σε κάθε κουτί και δεν μπορεί πλέον να αλλοιωθεί.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σαλμάς, από την άμεση εφαρμογή του μέτρου αυτού αναμένεται να υπάρξει εξοικονόμηση στις ασφαλιστικές δαπάνες γεγονός που εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη δαπάνη για αγορά φαρμάκων.

Το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα, εντόπισε εκατοντάδες πλαστές ταινίες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα.

Οι επιτήδειοι είχαν φωτοτυπήσει το πρωτότυπο κουπόνι με σκοπό να χρεώσουν στον ΕΟΠΠΥ πάνω από μια φορά το ίδιο φάρμακο.

Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται σε 200.000.000 ευρώ ετησίως! Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι έχει ήδη εξοικονομήσει τα 70 από αυτά με την επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο 100% με τους εντατικούς ελέγχους του ΕΟΦ και του ΣΔΟΕ στην αλυσίδα φαρμάκου και με την αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την εξοικονόμηση από την φαρμακευτική δαπάνη, το υπουργείο Υγείας μέσα στον Ιούνιο θα προχωρήσει στην μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα σε κάποιες κατηγορίε�� ασθενειών και στη δωρεάν προμήθεια φαρμάκων σε οικονομικά αδύναμους.

Δείτε το βίντεο από δελτίο ''Mega''…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top