Διακρίθηκαν Έλληνες στον ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας

Με ένα λίτρο καυσίμου όχημα διένυσε απόσταση Ρότερνταμ-Αθήνα

Διακρίθηκαν Έλληνες στον ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας
Τι θα λεγάτε αν μαθαίνετε ότι υπάρχει όχημα που καίει ένα μόνο λίτρο καυσίμου για να διανύσει την απόσταση Ρότερνταμ Αθήνα; Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Αυτό το ρεκόρ και πολλά αλλά παραπλήσια πέτυχαν 183 ομάδες φοιτητών από 24 χώρες στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά η εταιρεία Shell στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η Ελλάδα έδωσε την δική της μάχη στον διαγωνισμό οικονομίας της Shell με πρωτότυπα οχήματα που σχεδίασαν φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και το τεχνολογικό ίδρυμα Πειραιά.

��ι φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης πήραν το βραβείο κοινού καθώς αποδείχθηκαν για μια ακόμη χρονιά η αγαπημένη ομάδα όλης της διοργάνωσης. Άλλωστε τα παιδιά έδωσαν και πάλι μια ξεχωριστή παράσταση που τράβηξε όλους τους επισκέπτες στο περίπτερο που προετοίμαζαν το πρωτότυπο όχημα τους.

Οι ίδιοι δεν επαναπαύτηκαν στις ...δόξες τους αλλά φρόντισαν να κατακτήσουν στον αγώνα οικονομίας της Shell στην κατηγορία Urban Concept την 4η θέση αλλά και να βρεθούν ψηλά παίρνοντας το βραβείο της ενεργειακής πρόκλησης. Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσίασαν νέες πράσινες τεχνολογίες που εντυπωσίασαν τους κριτές.

Η ομάδα Προμηθέας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών τιμήθηκε με το βραβείο Best team spirit καθώς μετέφερε στα μέλη των άλλων ομάδων με ξεχωριστό τρόπο τα αξιοθέατα και την κουλτούρα της Ελλάδας.

H ελληνική αντιπροσωπεία της Shell τα τελευταία χρόνια στέκεται δίπλα στους Έλληνες φοιτητές και καταγραφεί την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν στον ευρωπαϊκό μαραθώνιο της εταιρείας.

Για την ιστορία το πρώτο βραβείο του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού οικονομίας της Shell πήρε ομάδα φοιτητών που κατασκεύασαν όχημα που κάλυψε απόσταση 2980,3 χλμ με ένα λίτρο καυσίμου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top