Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στην Κέρκυρα

Έφερναν γυναίκες από τη Βουλγαρία και τις εκμεταλλεύονταν οικονομικά

Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στην Κέρκυρα εξάρθρωσε η αστυνομία που συνέλαβε έναν 51χρονο Έλληνα ενώ αναζητά ακόμη έξι τουλάχιστον μέλη του κυκλώματος, όλοι υπήκοοι Βουλγαρίας.

Τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν και εκμεταλλεύονταν οικονομικά αλλοδαπές γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας, ως οικιακές βοηθούς σε σπίτια ηλικιωμένων .

Σε τουλάχιστον 200 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η δράση τους, κατά την τελευταία πενταετία, ενώ για την επίτευξη των στόχων τους κρατούσαν παράνομα τα ταξιδιωτικά έγγραφα των γυναικών .

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν στην Κέρκυρα οδικώς, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση ως οικιακές βοηθούς σε ηλικιωμένα άτομα.

Στη συνέχεια, τις παραλάμβανε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ο 51χρονος ημεδαπός ο οποίος αφού τους κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τους έβρισκε εργασία σε ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, ενώ κρατούσε ως αμοιβή για τη μεταφορά τους και την εύρεση εργασίας, ένα μέρος από το μισθό τους.

Σε έρευνα που πραγματ��ποιήθηκε στην οικία του 51χρονου σε περιοχή της Κέρκυρας, την περασμένη Κυριακή (19.05.2013) το απόγευμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• 5 ταυτότητες και 4 αντίγραφα ταυτοτήτων Βουλγάρων γυναικών
• 1 άδεια ικανότητας οδήγησης υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας
• 2 κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια
• 1 αεροβόλο τυφέκιο
• 26 φυσίγγια
• 4 μαχαίρια
• 1 σπρέι πιπεριού και
• 11 διαφορετικές συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάλυμα ιδιοκτησίας του, κοντά στην οικία του, βρέθηκαν να διαμένουν τρεις γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49, 50 και 59 ετών, τις οποίες σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, τις είχε παραλάβει από το λιμάνι της Κέρκυρας πριν από μια εβδομάδα περίπου, με σκοπό να τους βρει εργασία ως οικιακές βοηθούς.

Σε βάρος του 51χρονου και των άλλων έξι που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών και οπλοκατοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top