"Βόμβα" στις Πανελλαδικές: Το 4ο θέμα της Φυσικής είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα πριν 2 μήνες

Καταγγελία από τον α' αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Πρώτη ανάρτηση: 23/05/2013 09:41

Σάλος έχει προκληθεί με τα θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές που εξετάστηκαν την Τετάρτη.

Ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης προχώρησε το πρωί της Πέμπτης σε μια καταγγελία - βόμβα λέγοντας πως το 4ο θέμα είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο κ. Φιλντίσης τη συγκεκριμένη ιστο��ελίδα συνδιαχειρίζεται μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων, ενώ τόνισε πως το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αττικής κ .Λουράντος, του οποίου το παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις, δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί και τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη. «Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας» δήλωσε.

Εντωμεταξύ, όπως σας γράψαμε από το star.gr, την Τετάρτη και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διατύπωσε ενστάσεις για την ποιότητα των θεμάτων της Φυσικής, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Ερώτηση στη Βουλή για τις εξετάσεις της Φυσικής

Τη διερεύνηση της καταγγελίας του του α' Αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Π. Φιλντίση, για τα θέματα της Φυσικής στις πανελλαδικές ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top